IZVANREDNA SITUACIJA

NOVI SAD SE SPREMA NA RAT! Za četvrtak izvanredno sazvana tajna sjednica, a materijal je stigao iz vojske

 Screenshot Blic.rs

Na izvanrednoj i tajnoj sjednici Skupštine grada Novog Sada raspravljat će se ni više ni manje nego - o ratu, piše srpski Blic.

Naime, u četvrtak na dnevnom redu sjednice zatvorene za javnost bit će točke: Odluka o organizaciji i radu organa Grada u ratnom i izvanrednom stanju te Odluka o određivanju subjekata obrane preko kojih će građani neposredno zadovoljavati osnovne potrebe u ratnom i izvanrednom stanju.

Zamjenica šefa odbora Srpske napredne stranke, Dina Malešević, kazala je kako je Gradska uprava za izvanredne situacije uputila ovaj materijal za tajnu sjednicu te da je to jedini razlog što je sada na dnevnom redu. Zašto se to baš u ovom trenutku našlo pred članovima odbora, nije mogla otkriti.

- Vrlo je neobična situacija jer nam ništa nam nije rečeno osim da je to stiglo iz Vojske i Sektora za izvanredne situacije. Ni predsjednica ne zna o čemu se radi. Dokumentaciju ćemo uz predavanje osobne iskaznice dobiti na samoj sjednici i odmah je vraćamo nazad - izjavila je Zlata Peričin, šefica odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Zastupnici će morati položiti zakletvu da neće otkrivati ono što saznaju na sjednici, piše srpski Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 01:43