PRVO OBRAĆANJE

Novi Putinov ministar obrane odmah se zauzeo za bolju brigu o vojnicima: ‘Događa nam se kaos, to treba riješiti‘

Andrej Bjelousov kaže da je ruskim vojnicima potreban bolji pristup smještaju, bolnicama i socijalnim naknadama

Andrej Bjelousov

 Jack Taylor/Afp

Andrej Bjelousov, iznenadni izbor predsjednika Vladimira Putina za novog ruskog ministra obrane, rekao je u ponedjeljak da je vojnicima potreban bolji pristup smještaju, bolnicama i socijalnim naknadama.

Belousov, ekonomist koji je prethodno bio zamjenik premijera, naglasio je potrebu da se bolje brine o ruskim vojnicima u obraćanju parlamentarnom odboru, prvom otkako ga je Putin imenovao u nedjelju da zamijeni Sergeja Šojgua.

Državni mediji citirali su ga kako je rekao da postoji previše birokracije oko isplate naknada vojnom osoblju. Bilo je i problema sa smještajem i liječenjem.

"Mislim da je kaos kada sudionike specijalne vojne operacije koji se vraćaju na odmor tjeraju iz civilnih medicinskih ustanova u bolnice koje su često jednostavno prenatrpane. Ovo pitanje treba riješiti", rekao je Bjelousov.

Čini se da su komentari Bjelousova, koji nema vojno iskustvo, imali cilj pokazati pripadnicima oružanih snaga da razumije njihovu zabrinutost i da će raditi na poboljšanju njihovih uvjeta.

Obraćao se odboru za obranu i sigurnost gornjeg doma parlamenta, Vijeća Federacije, u sklopu procesa potvrđivanja novog sastava vlade nakon što je početkom ovog mjeseca počeo peti Putinov predsjednički mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:23