PEH ZA PEHOM AIRASIJE

NOVI PROBLEMI Putnici pobjegli iz aviona kojem se pokvario motor prilikom polijetanja

An AirAsia plane takes off from Soekarno-Hatta airport in Tangerang near Jakarta on December 28, 2014. An AirAsia plane with 162 people on board went missing en route from the Indonesian city of Surabaya to Singapore early on December 28, 2014, officials and the airline said, in the third major incident to affect a Malaysian carrier this year. AFP PHOTO / Bima SAKTI
 BIMA SAKTI/AFP

SURABAYA Zrakoplov AirAsije koji je jučer ujutro trebao poletjeti iz indonezijske Surabaye ostao je na pisti nakon što mu je zakazao jedan motor tik prije polijetanja, piše singapurski Straits Times .

Zrakoplov je već počeo rulati po pisti kad se motor ugasio, a prestravljeni putnici pritom su začuli glasan prasak.

Srećom, avion se uspio vratiti do terminala i svih 120 putnika je zamoljeno da se iskrcaju dok se zrakoplov ne pregleda i popravi.

Putnik Yusuf Fitriadi ispričao je kako je čovjek u pilotskoj uniformi rekao putnicima da je u pitanju kvar startnog motora.

'Avion je bio spreman za polijetanje, počeli smo se kretati po pisti kad se iznenada začuo glasan zvuk, motor se ugasio i zrakoplov se počeo kretati unatrag. Bili smo šokirani i u panici', kaže Fitriadi.

'Zrakoplov se nakon toga vratio na parkirnu poziciju, a stjuardesa nas je zamolila da izađemo van.'

Osoblje AirAsije obavijestilo je putnike da će se let nastaviti čim se otklone tehničke poteškoće, ali 90 posto putnika odbilo se ponovno ukrcati u isti avion, bojeći se novog kvara.

Zrakoplovnom prijevozniku nije preostalo ništa drugo nego tim putnicima refundirati cijenu karte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:01