MASOVNA POTRAGA

Novi preokret u slučaju nestale djevojčice: Policija uhitila strica, nakratko je osumnjičen bio i brat

Vlasti su dosada pretražile ukupno 12.565 vozila, ispitali 130 osoba i provjerili još 32.952 osoba

Turska policija, ilustrativna fotografija

 Nikolay Doychinov/Afp/Profimedia/Nikolay Doychinov/afp/profimedia

Narin Güran (8) nestala je 21. kolovoza u turskom gradu Diyarbakiru. Trebala se s prijateljima vratiti nakon tečaja Kur‘ana, ali se odvojila od njih i krenula cestom prema svojoj kući, gdje nikad nije stigla, prenosi Dnevnik.hr.

Vlasti su dosada pretražile ukupno 12.565 vozila, ispitali 130 osoba i provjerili još 32.952 osoba, a pomoću sedam pasa tragača pretražili su više od 11 tisuća hektara.

Nakon što su pretražili sve okolne kuće, ispitali sve vlasnike vozila koji su se u to vrijeme nalazili na području i čak priveli njezinog 18-godišnjeg brata na kojem su otkriveni tragovi ugriza, sada su priveli i njenog strica.

Salim Güran je nakon nestanka osmogodišnjakinje sa svog telefona izbrisao povijest poziva i SMS-poruka. Tijekom istrage, u njegovom automobilu otkriveni su DNK tragovi koji pripadaju upravo maloj Narin, izvještavaju strani mediji.

Kako javlja 24ur, njenog brata koji je imao tragove ugriza kasnije su pustili jer na istanbulskom institutu za sudsku medicinu nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da tragovi pripadaju Narin.

Još uvijek traje pretraživanje terena, a detaljno se pregledava i okolno selo uz područje oko kuće. "Nećemo odustati," rekla je predsjednica Ureda za prevenciju zanemarivanja i zlostavljanja djece UCiM, Saadet Özkan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:53