SVE VIŠE PROBLEMA

Novi iPhone na tržištu je tek četiri dana, a kupci su totalno razočarani: ‘Pregrijava se, lako puca, a tek boja...‘

Sve više raste zabrinutost kupaca najnovijih iPhoneovih modela koji svakim danom pronađu neki novi problem

Ilustracija

 Mario Tama/Getty Images Via Afp

Appleov novi pametni telefon dostupan je tek četiri dana, no kupci već primjećuju probleme. Korisnici iPhonea 15 Pro i Pro Maxa požalili su se da uređaj postaje nepodnošljivo vruć nakon nekoliko minuta korištenja, mijenja boje ako se ne koristi maskica kao i da je mnogo krhkiji od prethodnih generacija, piše Daily Mail.

Nova testiranja pokazala su da je iPhone 15 Pro dosegao temperaturu od 48°C što je prevruće za rukovanje u samo 30 minuta korištenja. Korisnici su se na X-u požalili kako se mobitel pregrijava nakon samo dvije minute FaceTime poziva ili skrolanja koje traje desetak minuta.

- iPhone 15 Pro Max postaje toliko vruć da je obavezno potrebna maskica. Ne moraš ni raditi ništa intenzivno da bi se mobitel zagrijao, napisao je korisnik.

Drugi je dodao da se mobitel pregrijao samo pregledavanjem društvenih mreža te da mu se to ne prethodnim modelima nikad nije događalo, a treća je korisnica komentirala kako joj se mobitel gasio zbog pregrijavanja dok je fotografirala mobitelom. Niz se nastavio s desecima ljudi koji nisu zadovoljni mobitelom jer se prebrzo zagrijava.

Kineski bloger Geekerwan podijelio je svoje iskustvo u kojem je mobitel dosegao temperaturu od nevjerojatnih 48 stupnjeva Celzijevih u samo pola sata korištenja.

Vjeruje se da je izvor topline procesorski čip koji postaje topliji što teže radi. Apple je u petak pustio u prodaju novu liniju iPhonea 15 opremljenu okvirom od titana, USB-C priključkom za punjenje i novim značajkama umjetne inteligencije. Pro i Pro Max modeli koriste okvire od titana, za razliku od jeftinijih 15 i 15 Plus koji imaju okvire od nehrđajućeg čelika.

S obzirom na to da titan ima relativno slabu toplinsku vodljivost, ne smatra se da je on razlog pregrijavanja. Moguće je da će se novim ažuriranjem softvera problem riješiti. Drugi problem - mijenjanje boje, iz iPhonea su objasnili tako da je moguće da materijal promijeni boju zbog ulja prirodno prisutnih u koži.

YouTuber JerryRigEverything, čije je pravo ime Zack Nelson, testirao je najnovije Appleove proizvode u svom ‘Testu izdržljivosti‘. Uz lagano savijanje, stražnje staklo iPhonea 15 Pro Max razbilo se u tisuću komadića.

- Bit ću iskren, nisam ovo očekivao. Već 11 godina testiram izdržljivost pametnih telefona i većina izdrži pod pritiskom, pogotovo s iPhoneima nije bilo tih problema, rekao je Nelson na snimci.

Nagađao je da je staklo puklo jer je okvir od titana manje fleksibilan od konstrukcije od aluminija i nehrđajućeg čelika prethodnih modela. Sve više raste zabrinutost kupaca najnovijih iPhoneovih modela koji svakim danom pronađu neki novi problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:44