ZBOGOM IGRAČKAMA

Novi eurospki zakon o sigurnosti: Djeci će biti zabranjeno puhanje balona

Na 'crnoj listi' našli su se i magnetići, a plišane će igračke svako malo morati prolaziti kompletno pranje zbog zabrinutosti čelnika EU da bi mogle širiti zaraze i oboljenja
 ThinkStock

Dječji rođendani bi nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju mogli postati puno dosadniji. Naime, prema novom zakonu o sigurnosti djeci će u EU biti zabranjeno - puhanje balona, piše Daily Mail .

Osim balona na 'crnoj listi' našli su se i magnetići u raznim oblicima, dječja šminka, zviždaljke s papirnatim nastavkom koji se rasteže pri puhanju, brojne bučnije igračke poput zvečki i glazbenih instrumenata, a plišane će igračke svako malo morati prolaziti kompletno pranje zbog zabrinutosti čelnika EU da bi mogle širiti zaraze i oboljenja.

Spomenuti zakon tako predviđa da djeca ispod osam godina više ne smiju puhati balone sama, već strogo uz roditeljski nadzor. Strahuje se da će ih djeca progutati i uhušiti se njima. Ujedinjeno Kraljevstvo već je usuglasilo svoje zakone s novim zakonom o sigurnosti igračaka.

Ostale su igračke zabranjene jer sadrže male dijelove ili kemikalije koje predstavljaju rizik.

Najgore od svega je što će igračke, baš sada prije Božića, naglo poskupjeti kako bi njihovi proizvođači mogli biti u skladu europskim regulativama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:24