SPAŠEN MLADI ŽIVOT

Novi dramatičan video iz Turske: Iz ruševina izvukli dvomjesečnu bebu

Djelatnici hitnih službi proveli su još jednu ledenu noć u očajničkoj utrci protiv vremena kako bi spasili ljude zarobljene ispod ruševina
 Screenshot Twitter

Prema posljednjim podacima, više od 11.200 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji od posljedica dva razorna potresa u ponedjeljak, a strahuje se da će taj broj dramatično rasti.

Djelatnici hitnih službi proveli su još jednu ledenu noć u očajničkoj utrci protiv vremena kako bi spasili ljude zarobljene ispod ruševina nakon urušavanja tisuća zgrada.

Istodobno, iz turske provincije Hatay stiže još jedan potresan video, ali i dobre vijesti.

Naime, ondje je snimljen trenutak u kojem su spasioci ispod ruševina pronašli dvomjesečnu bebu. Za sada nema više dostupnih informacija o ovom slučaju.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je u ruševinama kuće u Jandairisu, u Siriji, mjestu koje je u ponedjeljak teško pogođeno katastrofalnim potresom, spasioci su pronašli živo, tek rođeno djetešce koje je pupkovinom još bilo povezano s majkom koja nije preživjela.

Djevojčica je jedina preživjela iz obitelji čiji su svi članovi poginuli u urušavanju četverokatnice. U tom selu na granici s Turskom spasioci su izvukli tijela njezina oca Abdulaha Mleihana, majke Afre, triju sestara, brata i tetke.

"Tragali smo za Abu Rudajnom (Abdulahov nadimak) i njegovom obitelji. Prvo smo pronašli njegovu sestru, a onda ženu i njega, bili su jedan pokraj drugog", rekao je u utorak za AFP prijatelj obitelji Halil Savadi koji je bio u stanju šoka.

"Zatim smo čuli neki glas dok smo kopali (...) i ubrzo smo pronašli malenu, Bogu hvala", rekao je.

Dijete je pupčanom vrpcom još bilo povezano s majkom. "Presjekli smo ju i moj je rođak prevezao dijete u bolnicu", dodao je Halil Savadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:19