BAJAKOVO

Nove gužve: Na ulazak u Hrvatsku čeka se tri sata

Bajakovo, 020713.Bajakovo,granicni prijelaz izmedju Hrvatske i Srbije.Zastoj kamionskog teretnog prometa od Srbije prema Hrvatskoj u duzini od 17 kilometara zbog problema s hrvatskim carinskim sistemom.Na fotografiji:Kolona kamiona na autocesti u Srbiji.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

BEOGRAD - Na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj čeka se od 90 minuta do oko tri sata, podaci su Uprave granične policije i Auto-moto saveza Srbije (AMSS) objavljeni u subotu.

Do kraja ovog vikenda moguće su dodatne gužve i višesatna zadržavanja, a val putnika s Koridora 10, koji osobnim automobilima stižu iz pravca Turske, Bugarske i Grčke ka zapadnoj Europi, trebao bi početi slabjeti tek u nedjelju poslije ponoći, rečeno je Hini na prijelazu Batrovci.

Dužnosnici srbijanske uprave granične policije neslužbeno kažu da prometnom zastoju na granici pridonose i "obveze Hrvatske da kao nova granična zemlja Europske unije detaljnije pregleda putnike koji ulaze na teritorij EU".

Kako se turistička sezona bliži kraju, pojačan intezitet prometa očekuje i nacionalni auto-moto klub Srbije, poglavito na najfrekventnijim pravcima ka zapadnoj i središnjoj Europi.

Savjet AMSS-a vozačima je da izaberu neki od alternativnih graničnih prijelaza između Srbije i Hrvatske, kako bi izbjegli višesatna zadržavanja na najopterećenijim prijelazima Batrovci-Bajakovo s Hrvatskom i Horgoš-Röszke s Mađarskom.

Za ulazak u Hrvatsku preporučuje se granični prijelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, te prijelazi Bačka Palanka ili Sot.

Manje frekventni granični prijelazi za ulazak u Mađarsku su Kelebija i Bački Breg, koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, a do njega se stiže preko Sombora i Bezdana, a vodi ka mađarskom gradu Baji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:34