TRAGEDIJA NA SETU

Nova tužba protiv Aleca Baldwina: ‘U scenariju se nije tražilo da puca iz pištolja kojim je usmrtio snimateljicu‘

Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj bila na manje od 1,2 metra od njega.

Alec Baldwin

 Matt Agudo/Shutterstock Editor

U novoj tužbi koju je u srijedu podnijela supervizorica scenarija Mamie Mitchell stoji da se, prema filmskom scenariju od Aleca Baldwina nije tražilo da puca iz pištolja u sceni u kojoj je prošli mjesec na filmskome setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno na snimanju filma 'Rust' te kaže da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

image

Odvjetnica Gloria Allred čita imena iz tužbe podnesene od strane Mamie Mitchell.

David Mcnew

Pojašnjava da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo te da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu redateljeva pomoćnika o tomu da je pištolj siguran za korištenje.

"Po našemu mišljenju gospodin Baldwin odlučio je igrati ruski rulet kad je pucao iz pištolja bez prethodne provjere, a ni oružar to nije učinio u njegovoj prisutnosti", rekla je Mitchellina odvjetnica Gloria Allred na konferenciji za novinare.

Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentirali.

U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje triju kadrova - Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinova torza "dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj", no da nigdje u scenariju "ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo tko drugi".

Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj bila na manje od 1,2 metra od njega.

U tužbi navodi da je na setu počinjen napad, da je namjerno izazvana emotivna uznemirenost te da je namjerno nanesena povreda, stoji u izvješću utemeljenom na kopiji sudskih dokumenata.

image

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins

Handout

Prošli je tjedan glavni električar na setu, Serge Svetnoy podnio tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i protiv producenta filma zbog nesavjesnog ponašanja, a vlasti u Santa Feu još uvijek vode istragu i zasad nisu podnijele krivičnu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2023 04:04