RAZVRATNI VOJVODA OD EDINBURGHA

NOVA KNJIGA OTKRILA ISTINU O BRAKU SLAVNOG PARA Pogledajte s kojim je sve poznatim damama muž varao englesku kraljicu: 'To je OK, muškarci su takvi'

 
 Getty Images

Već se godinama šuška kako je engleski princ Filip nebrojeno puta prevario kraljicu Elizabetu II., a pikanterije iz njihova braka sada su objavljene u knjizi "My Husband and I: The Inside Story of 70 Years of Royal Marriage" autorice Ingrid Seward.

Glumica Pat Kirkwood, televizijska voditeljica Katie Boyle i Susan Barrantes, majka Sare Ferguson (podsjetimo, Sarah je ujedno i bivša supruga Filipova sina, princa Andrewa) - ovo su samo neke od poznatih žena s kojima je, tvrdi Ingrid Seward, 96-godišnji princ i vojvoda od Edinburgha bio intiman.

British actress Pat Kirkwood leaves University College Hospital after an operation for appendicitis, 19th June 1954.  (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
glumica Pat Kirkwood

circa 1955:  TV and radio presenter Katie Boyle modelling a red crocheted top with matching lipstick.  (Photo by Chaloner Woods/Getty Images)
Getty Images
televizijska i radijska voditeljica Katie Boyle

Knjiga, koja će biti objavljena uoči 70. godišnjice braka kraljevskog para, donosi detalje o razuzdanim tulumima koje je Filip u razdoblju od četiri mjeseca 1956. godine organizirao u zemljama Commonwealtha, gdje je, naravno, putovao bez supruge i djece.

Nijedna tvrdnja iz kontroverzne knjige za sada nije potvrđena, prenosi The Mirror.

Ipak, tračevi o Filipovoj aferi s glumicom Pat Kirkwood bili su aktualni i davne 1948. godine, kad je kraljica Elizabeta II. bila trudna s princom Charlesom. Prije nego što je umrla 2007., Pat je sve negirala, ali o njezinoj zabranjenoj ljubavi priča se i dan danas.

Autorica Ingrid Seward također piše kako je 96-godišnji vojvoda od Edinburgha bio i s francuskom glumicom Hélène Cordet, koja nikada za života nije otkrila tko je muškarac s kojim je dobila dvoje djece.

Vremešnog princa svojedobno se povezivalo i sa spisateljicom Daphne du Maurier te glumicama Merle Oberon i Annom Massey.

English novelist Dame Daphne du Maurier (1907 - 1989).   (Photo by Edward Gooch/Getty Images)
Getty Images
spisateljica Daphne du Maurier

1948:  Merle Oberon in one of her many glamorous film roles.  (Photo by Keystone/Getty Images)
Getty Images
glumica Merle Oberon

I Sarah Bradford, jedna od cijenjenijih autorica biografije o Filipu, tvrdila je kako je princ varao kraljicu.

- Elizabeta je to prihvatila. Pomirila se s činjenicom da joj je suprug preljubnik. Ona jednostavno misli da su svi muškarci takvi - napisala je jednom prilikom Sarah Bradford.

Princ Filip navode iz nove knjige još nije komentirao, ali na svoje navodne afere osvrnuo se u jednom intervjuu 1992. godine. Tada je izjavio:

- Jeste li vi svjesni da ja već 40 godina ne mogu izići iz kuće bez policijske zaštite? Recite mi, pobogu, kako bih uopće mogao izvesti takvu ludoriju bez da me uhvate na djelu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 13:03