JOŠ JEDNA ŽRTVA

NOVA DRAMA NA KRIMU Ruski vojnik ubio ukrajinskog časnika!

Incident se dogodio u nedjelju navečer u gradu Novofjodorovka. Pokrenuta je istraga
Former pro-European Maidan self-defence activist who are now reservists in the newly founded Ukrainian National Guard take part in military exercises at a shooting range not far from Kiev on March 31, 2014, in the presence of the Ukrainian speaker of the parliament and interim president. Ukraine today reported a gradual withdrawal of Russian troops from its border that may be linked to Washington's latest push for a diplomatic solution to the worst East-West standoff since the Cold War. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
 AFP / Sergei Supinsky

Ruski vojnik ubio je ukrajinskog mornaričkog časnika u istočnom Krimu, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane, javlja Guardian.

Incident se dogodio u nedjelju navečer u gradu Novofjodorovka. Otvorena je kriminalistička istraga.

Ruski mediji tvrde da se incident dogodio kad se skupina pijanih ukrajinskih vojnika na putu prema kući posvađala s ruskim vojnicima koji su čuvali ulaz u vojnu bazu gdje su Ukrajinci bili stacionirani.

Vijesti o smrti stigla je nakon uptužbi ukrajinskog premijera da Rusija namjerno izaziva nemire u istočnim pokrajinama Ukrajine kako bi dobili izgovor za slanje vojnih trupa preko granice.

Na današnjem hitnom sastanku članova kabineta Arsenij Jacenjuk je kazao da Rusi stoje iza zauzimanja vladinih zgrada u istočnim pokrajinama.

- Plan je destabilizirati situaciju, plan je vojna intervencija preko granice i zauzimanje ukrajinskog teritorija. Nećemo to dopustiti! - kazao je Jacenjuk.

Dodao je da ljudi uključeni u nemire imaju izraziti ruski naglasak, te da su ruske trupe stacionirane svega 30 kilometara od granice.

Ranije danas, ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da su naoružani napadači zauzeli nekoliko sigurnosnih zgrada u Luhansku, 25 kilometara zapadno od Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:00