NEĆE GA GONITI

Njujorški tužitelji odbacili optužbe sa seksualno uznemiravanje protiv bivšeg guvernera Cuoma

Commisso je istražiteljima rekla da ju je Cuomo više puta neprikladno dirao i iznosio sugestivne komentare o njezinom izgledu

Bivši guverner Andrew Cuomo

 John Angelillo/Upi/Profimedia

Njujorški tužitelji odbacili su optužbe za seksualno uznemiravanje protiv bivšeg demokratskog guvernera New Yorka Andrewa Cuoma, prenosi u utorak BBC.

Njegova pomoćnica optužila ga je za neprikladno dodirivanje i sugestivne komentare. Tužitelj okruga Albanyja rekao je da je ta optužba "vjerodostojna“, ali da nema dovoljno dokaza za pokretanje postupka.

Tvrdnje podnositeljice tužbe Brittany Commisso prvi put su iznesene u izvještaju njujorške državne tužiteljice u kojem stoji da je Cuomo seksualno uznemiravao 11 žena.

Commisso je istražiteljima rekla da ju je Cuomo više puta neprikladno dirao i iznosio sugestivne komentare o njezinom izgledu i njezinom ljubavnom statusu.

Jednom prilikom ju je poljubio u usta bez njezinog pristanka, tvrdi njegova bivša zaposlenica.

Zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje na radnom mjestu Cuomo je u kolovozu dao ostavku, postavši time treći guverner New Yorka zaredom koji je napustio dužnost zbog skandala.

Njegovo mjesto preuzela je Kathy Hochul, prva žena na tom mjestu.

CNN je početkom prošlog mjeseca otpustio Chrisa Cuoma, brata guvernera, jer je prekršio pravila te medijske kuće savjetujući ga kako se nositi s optužbama iz perspektive odnosa s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:39