‘ISPLATILO SE‘

Njemačka tvrtka cijepila 90% radnika: ‘Dali smo im bonus od 5000 €, njih 500 ga je odmah iskoristilo‘

‘Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenika. Tvrtku je to koštalo oko 2,5 milijuna eura‘ - rekao je šef tvrtke

Cijepljenje, ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Broj cijepljenih u Njemačkoj trenutno stagnira. Krajem prošle godine dnevno se cijepilo više od milijun Nijemaca, da bi ih nedavno bilo oko 300 tisuća.

Jedna tvrtka iz Jene u njemačkoj Saveznoj zemlji Tirinška odlučila je stoga uzeti stvari u svoje ruke. Oni su, naime, svojim zaposlenicima ponudili bonus od 5000 eura za samo jednu dozu cjepiva, prenosi Fenix-magazin.

Riječ je o tvrtki Böttcher AG, a njezin direktor Udo Böttcher rekao je krajem prošle godine kako će njegova ponuda vrijedi do kraja siječnja 2022. I čini se da je uspio u svome naumu. Prije mu je svaki deseti radnik bio zaražen, a procijepljenost je iznosila oko 60 posto. Danas je u tvrtki 90 posto cijepljenih.

"Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenika. Tvrtku je to koštalo oko 2,5 milijuna eura", rekao je Böttcher, a član uprave Danilo Frasiak rekao je da im se ta odluka isplatila.

"Dok smo u studenom imali i do 10 infekcija dnevno, u posljednjih 6 tjedana registrirana je samo jedna infekcija. Naši su zaposlenici zaštićeni od posljedica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao tvrtku jer možemo raditi svoj posao s odličnim timom", rekao je Frasiak, prenosi Fenix-magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:49