SLIJEDI SASTANAK

Njemačka obećava 200 milijuna eura pomoći raseljenim unutar Ukrajine, EU sastavlja financijski paket

Ukrajinski premijer Denis Šmihal posjetit će u ponedjeljak Berlin gdje će se sastati s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom

Zastave Ukrajine i EU, ilustracija

 Dursun Aydemir/Pool/Hans Lucas Via Afp

Njemačka će dati Ukrajini dodatnih 200 milijuna eura za financiranje programa pomoći za osobe koje su kao posljedak ruske invazije raseljene unutar Ukrajine, izjavila je za Funke Media Group ministrica za razvoj Svenja Schulze.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal posjetit će u ponedjeljak Berlin gdje će se sastati s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

"Razgovarat ću s premijerom Šmihalom o tome kako možemo nastaviti podupirati ukrajinsku vladu u brizi za prognanike", rekao je Scholz.

"Novac je namijenjen pomoći raseljenim osobama u Ukrajini kako bi i dalje mogli sami sebi priskrbiti potrepštine", dodao je.

Od 23. kolovoza oko 7 milijuna ljudi raseljeno je unutar Ukrajine od ruske invazije 24. veljače, pokazuju podaci Međunarodne organizacije za migracije Ujedinjenih naroda.

Prošlog mjeseca dužnosnik njemačke vlade izjavio je da Europska unija do rujna namjerava sastaviti financijski paket za Ukrajinu vrijedan oko 8 milijardi eura, kojem će pridponijeti i Njemačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:10