LJUT NA SCHOLZOVU VLADU

Ništa od Kličkova ‘Danke, Deutschland‘: ‘To što rade je smiješno. Što nam sljedeće šaljete, jastuke?‘

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko obrušio se na Njemačku nakon što im je ponudila 5000 vojnih kaciga

Vitalij Kličko

 Handout/Kiev Mayor press-service/AFP

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji i današnji gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, ponovno se obrušio na Njemačku nakon što ju je prije nekoliko dana optužio da je izdala Ukrajinu.

Označio je posljednju ponudu Njemačke Ukrajini koja uključuje 5000 vojnih kaciga 'smiješnom' te naglasio nedostatak podrške Vlade Olafa Scholza njegovoj ugroženoj zemlji.

"Ponašanje njemačke vlade ostavlja me bez teksta. Ministarstvo obrane očito nije shvatilo da smo suočeni sa savršeno opremljenim ruskim snagama koje u svakom trenutku mogu započeti još jednu invaziju na Ukrajinu. Kakvu će nam podršku Njemačka dati sljedeće? Možda jastuke?", ironičan je Kličko, prenosi Daily Mail.

image

Vitalij Kličko

Andreas Gebert/AFP

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je da Njemačka podržava Ukrajinu i da su njezini stavovi u pogledu ruske agresije u skladu s drugim zemljama NATO-a.

No, postoje špekulacije da bi na njemačku nevoljkost slanja oružja Ukrajini mogla utjecati njezina ovisnost o Rusiji u opskrbi plinom, kao i njemačka vojna prošlost.

Ranije je Kličko, u kolumni za najtiražniji njemački list Bild, napao Berlin zbog bojkota prodaje oružja Ukrajini i trajne podrške plinovodu Sjeverni tok 2.

"Postoji veliko razočaranje u Ukrajini jer njemačka vlada ustrajava u podršci Sjevernom toku 2. Osim toga, ne želi nas opskrbiti oružjem za obranu, a u isto vrijeme sprečava države poput Estonije da nam dostave oružje", napisao je u Bildu. "Ovo je izdaja prijateljstva u dramatičnoj situaciji u kojoj našoj državi prijete ruske jedinice na više različitih lokacija."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:49