U STRAHU SU VELIKE OČI

NIJEMAC TRČAO PO KVARTU UVJEREN DA GA JE NAPALA KRUPNA OSOBA Spotaknuo se u bijegu, a onda shvatio da ga je zapravo napala šumska sova

 
Arhiva
 dst / imageBROKER / Profimedia

Nijemac koji je rekreativno trčao po svojem kvartu i bio uvjeren da ga je napala krupna nepoznata osoba, nemalo se iznenadio pošto je kasnije ustanovio da je žrtva napada - šumske sove.

U policijskom izvješću stoji da je muškarca iz Bad Nenndorfa, zapadno od Hanovera, napala ptica, zadavši mu lakše ozljede glave

Isprva 46-godišnji Nijemac nije shvatio što se događa te je 'dao petama vjetra', misleći da ga je napala nepoznata osoba.

U strahu su velike oči pa se, bježeći pred 'napadačem' najprije spotaknuo, potom pao i usput izgubio naočale. Posebno se preplašio kad je shvatio da mu s glave curi krv.

Editorial use only  
Ural owl (Strix uralensis) in flight at the Fenland Falconry Centre, Cambridgeshire, UK., Image: 385293431, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NIGEL DOWNER / Sciencephoto / Profimedia
NIGEL DOWNER / Sciencephoto / Profimedia

'Incident' je prijavio lokalnoj policiji, koja je pomislila da je netko na njega pucao iz zračne puške, pa su pripadnici snaga reda pokušali pronaći zrno.

I oni su se iznenadili kad su na obližnjoj ogradi ugledali mladunče šumske sove i još jednu veću sovu na stablu iznad ograde.

Kad se 'majka sova' obrušila na 23-godišnjeg policajca i lakše ga ozlijedila, istražitelji su shvatili tko je glavni osumnjičeni za napad na joggera.

"Ženka šumske sove pokušala je zaštititi svoje mladunče koje je 'zapelo' na obližnjoj ogradi", stoji u policijskom izvješću.

Na kraju smo se svi dobro nasmijali, kazao je glasnogovornik policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2023 15:25