KRIJUMČARILI U ČAD

Nigerija zaplijenila ruski zrakoplov pun oružja

Slavonski Brod,141209.Pretresom triju stanova slavonskobrodski policajci pronasli su ukupno 1092,5 grama suho zelene biljne tvari koja svojim izgledom podsjeca na marihuanu, te automatsku pusku AK-47 sa dva pripadajuca spremnika i 217 komada streljiva koje je nepovlasno posjedovao.Foto: Zeljko Muzevic / EPEHA / CROPIX
 Željko Mužević / EPEHA / CROPIX

KANO Nigerija je u subotu zaplijenila ruski teretni zrakoplov s frankofonom posadom jer je neovlašteno sletio u grad Kano na sjeveru zemlje, s teretom vojne opreme za susjedni Čad, objavili su sigurnosni izvori.

Glasnogovornik zračnih snaga potvrdio je da je avion zaplijenjen, ali nije obrazložio zašto.

Zrakoplov je letio iz Banguija, glavnoga grada Srednjoafričke Republike u čadsku prijestolnicu N'Jamenu, ali je morao hitno sletjeti u Kano jer je N'Jamenski aerodrom bio zatvoren, rekao je taj izvor.

Petero članova posade u pritvoru je, a inspektori su u avionu našli dva helikoptera, blindirani džip i kutije u kojima je, vjeruju, vojna oprema.

Rusko veleposlanstvo u Abuji nije htjelo komentirati taj događaj.

Još nije jasno komu je pošiljka bila namijenjena. Čadski borci sudjeluju u sukobu u Srednjoafričkoj Republici otkako su 2013. muslimanski pobunjenici Seleke zauzeli Bangui.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:40