NEVJERNI PREDSJEDNIK

NEZASITNI J.F.K. 'Od madam je tražio da mu nabavi prostitutku koja izgleda kao Jackie, ali da bude seksi'

381257 23: President John F. Kennedy and First Lady Jackie Kennedy attend a ceremony November 29, 1962 in Washington, DC. (Photo by National Archive/Newsmakers)
 National Archives/Getty Images

Bivši američki predsjednik John F. Kennedy navodno je tražio od najpoznatije svjetske madam da mu 'nabavi' prostitutku koja izgleda kao Jackie 'ali da bude seksi'.

JFK je, naime, bio samo jedno od brojnih poznatih lica koja su koristila usluge pariškog lanca prostitucije, piše američki odvjetnik i pisac William Stadiem.

Standiem, kojI je napisao brojne biografije slavnih zvijezda, uključujući Marilyn Monroe i Georgea Hamiltona, piše u Vanity Fairu kako je madam Claude dovlačila djevojke J.F. Kennedyju, Marlonu Brandu, ali i iranskom šahu i Moameru Gadafiju.

Njezini klijenti nisu bili samo političari i dostojanstvenici, već također i članovi mafije, te policajci koji su joj ujedno pružali zaštitu.

Stadiem se prisjetio susreta s madam Claude (pravim imenom Fernande Grudet), nakon što je pobjegla u Los Angeles zbog optužbi za utaju poreza 1977., pri kojem mu je sve ispričala.

- Tada je bila dovoljno slobodna da mi kaže imena nakon što sam ju zamolio. Bio je među njima John Kennedy koji je tražio prostitutku koja izgleda kao Jackie 'ali seksi', Aristotle Onassis i Maria Callas imali su takve izopačene zahtjeve da se i sama pritom crvenjela, a Gianni Agnelli volio je orgije.

Nitko ne zna koliko je Kennedy točno prostitutki unajmio, no njegovi tjelohranitelji bojali su se da bi mogao postati žrtvom špijunaže i ucjene u vrijeme kada su Amerikanci i Sovjeti stajali na rubu nuklearnog rata.

- Imao je običaj okružiti se damama koje su bile pomalo zabrinjavajuće. Njihov karakter bio je sumnjiv - kazao je agent Tajne službe, Anthony Sherman, u dokumentarcu za ABC 1997. godine.

Larry Sabato, autor bestsellera 'The Kennedy Half-Century: The Presidency, Assassination and Lasting Legacy of John F. Kennedy' kazao je kako je predsjednik imao 'nezasitnu želju za seksom, te kako se s prostitutkama nalazio svakodnevno. - Bio je vrlo neoprezan. Riskirao je svoju karijeru i obitelj konstantno... Strane tajne agencije gotovo sigurno su znale za njegovo ponašanje - rekao je Sabato za AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:36