UGRIZAO IH ZA NOGU

NEW YORK NA UDARU MORSKIH PASA Grabežljivci se vratili nakon 70 godina, dvoje djece napadnuto u roku sat vremena: 'Ovo je, zapravo, dobra vijest!'

 
 Barbara Pollina / Facebook

Dvoje djece oporavlja se nakon napada morskog psa koji se dogodio u srijedu navečer kod otoke Fire, piše CBS News.

13-godišnji dječak je ugrižen oko podneva na plaži Altantique, a 12-godišnja djevojčica Lola otprilike u isto vrijeme na plaži Sailor Haven.

Ona je rekla i da je voda bila tako hladna da isprva nije ništa osjetila, no nema sumnje da je stvorenje koje ju je ugrizlo za nogu bio morski pas.

'Radilo se o psu dugom oko 25 centimetara narančaste nijanse i s perajom. Kad sam izašla iz mora, noga mio je bila sva krvava. Otrčala sam do spasitelja koji mi je na ranu stavio zavoj.'

Lola se prilikom napada nalazila u plićaku, oko tri metra od obale. Njezina majka uspjela je napraviti sliku i podijelila je na društvenim mrežama kako bi upozorila ostale.

'Primijetila sam neko komešanje i vidjela Lolu koja pokušava doći do mene', rekla je Lolina mama, Barbara Pollina.

Dječak koji je napadnut nešto manje od kilometar od mjesta napada na djevojčicu, završio je sa sličnim ozljedama. No osim ozljede, liječnik je na njegovoj nozi pronašao i jedan odlomljeni zub morskog psa.

Ozljede dječaka i djevojčice nisu opasne po život i sanirane su u obližnjim bolnicama.

Stručnjak za morski život kaže da je to povratak morskih pasa zapravo dobra vijest i dokaz da su vode oko New Yorka čišće, te tako pogoduju razmnožavanju morskih pasa koji prilaze obali u potrazi za hranom. Guverner New Yorka, Andrew Cuomo, naredio je dužnosnicima agencije za zaštitu okoliša da ispitaju čitav slučaj.

Inače ovo je prvi slučaj napada morskih pasa u skoro 70 godina u ovim vodama.

Lola je poslije kazala kako ju ovaj incident neće spriječiti da se i dalje kupa, no da će u budućnosti biti opreznija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:13