NEUGODNO IZNENAĐENI U BIH

Nevjerica nakon odluke Pantovčaka: Ne postoji nijedna informacija o Milanovićevoj ugrozi

Sigurnosne institucije susjedne države tvrde da nemaju saznanja o ugrozi predsjednika Milanovića

Zoran Milanović

 Ivana Nobilo/Cropix

Kako je objavio portal Klix.ba, sigurnosne institucije susjedne države nemaju saznanja o ugrozi predsjednika Milanovića. Naime, Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, izjavio je da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Vilić je kazao da su u proteklom periodu radili zajedno s kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona i policijskim agencijama iz Republike Hrvatske kako bi posjet predsjednika Milanovića bio na visokom nivou.

- Tijekom priprema posjeta nismo imali niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu prijetnju ili ugroženost predsjednika Hrvatske tijekom boravka u Bosni i Hercegovini. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti predsjednika Zorana Milanovića tijekom boravka u BiH - rekao je Vilić.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović otkazao je današnji dolazak u Bosnu i Hercegovinu gdje je trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu u sklopu obilježavanja 28. godišnjice humanitarnog konvoja 'Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu'.

Ured predsjednika u kratkom priopćenju naveo je samo kako se posjet otkazuje zbog 'sigurnosnih razloga'. Kako je doznao Jutarnji list odluka da ne ide na obljetnicu humanitarnog konvoja bila je isključivo Milanovićeva, a Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) na stol mu je samo dostavila informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan.

- Odluka se temelji na prosudbi Ureda predsjednika, a činjenica je da u medijima u BiH prevladava huškačka atmosfera. Jednako je tako činjenica da se na putu kojim je prolazio humanitarni konvoj 'Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu' nalaze mješovita naselja kao i naselja s isključivo bošnjačkim stanovništvom - rekao nam je sugovornik upućen u ovu situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:51