U PROBLEMU SU

Netflix otpustio osobu koja je navodno otkrila povjerljive informacije, zaposlenici planiraju prosvjed

Radi se o aktivistkinji za prava transrodnih osoba koja je poticala na protest zbog prikazivanja specijala Davea Chappella
Dave Chappelle
 Alex Edelman/AFP

Netflix je otpustio zaposlenicu koja je navodno otkrila interne dokumente te je dijelila povjerljive i osjetljive poslovne informacije izvan kompanije.

Ime otpuštene osobe nije otkriveno, no radi se o aktivistkinji za prava transrodnih osoba koja je poticala transrodne zaposlenike na protestiranje zbog prikazivanja specijala komičara Davea Chappella, prenosi The Guardian.

Netflix je komentirao i otpuštanje navedene zaposlenice.

- Razumijemo da je moguće da je zaposlenica bila povrijeđena i razočarana Netflixom, no povjerenje i transparentnost su bit naše tvrtke - rekao je glasnogovornik Netflixa.

Podsjetimo, Dave Chappelle se našao na udaru kritika zbog komentara i šala na račun transrodnih ljudi i rodno neutralnih osobnih zamjenica. Naime, Chappelle je osudio kulturu otkazivanja, napade na autoricu Harryja Pottera JK Rowling te je dao podršku feministkinjama koje rade razliku između žena i transrodnih žena.

Iz Netflixa su tada stali u obranu Chappellovog serijala te su objasnili da se radi o "stand-up komediji koja i postoji da bi pomicala granice".

Također, tvrtka je suspendirala zaposlenika koji je na Twitteru kritizirao sporni specijal, no osoba je ubrzo vraćena na posao.

S druge strane, 1.000 zaposlenika navodno planira virtualni protest, a neki su pretplatnici najavili otkazivanje pretplate na Netflix, što bi moglo stvoriti nove probleme tvrtki koja se već bori s porastom broja streaming platformi te jakom konkurencijom, kao što su Amazon Prime Video, HBO Max i Disney+.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:32