ČARI ZIME

Nestvarni prizori iz BiH: Zaledilo se najveće planinsko jezero u državi, građani pohrlili na klizanje

Blidinje jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini, a nalazi se na 1183 metara nadmorske visine
Blidinje jezero
 FAcebook/YouTube

Zaleđeno Blidinjsko jezero koje se smjestilo podno planina Čvrsnice i Vrana na sjeveru Hercegovine pretvorili su u veliko klizalište i pokazali svoje umijeće članovi kluba Association Loop Ensemble iz Sarajeva.

Kako su u četvrtak izvijestili lokalni portali dvadesetak klizača djelovalo je nestvarno, gotovo kao u bajci kližući na površini Blidinjskoga jezera, koje se inače doima kao veliko klizalište.

Članovima Association Loop Ensemble iz Sarajeva bio je to prvi put da kližu po Blidinjskome jezeru, a među njima bila je petogodišnja djevojčica.

“Naši članovi su oduševljeni, imate biser kakvog nema u regiji", rekal je je Belma Trajkov, predsjednica udruženja, licencirani trener i nacionalni sudac za umjetničko klizanje.

I mladi hokejaš Amar Lemeš na YouTubeu je podijelio video snimljen na zaleđenom jezeru Blidinje, gdje je nekoliko sati uživao u prirodnim ljepotama ove destinacije.

Blidinje jezero ili Blidinjsko jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini. Zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode u sastavu Parka prirode Blidinje. Smješteno je na Dugom polju između planina Čvrsnice i Vrana.

Nalazi se na 1183 metara nadmorske visine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:22