ŠOKANTAN ZLOČIN

Nestala djevojčica (10) pronađena mrtva u šumi, uhićen dječak: ‘Osumnjičenik je poznavao žrtvu‘

Otac nesretne Lily Peters prijavio je njezin nestanak oko 21 sat u nedjelju navečer nakon što se ona nije vratila kući

ilustrativna fotografija policije i Lily Peters (u krugu)

 Mustafa Hussain/AFP, Chippewa Falls Police Department

Šef policije grada Chippewa Falls, Matt Kelm, izvijestio je kako je dječak uhićen zbog ubojstva 10-godišnje djevojčice iz Wisconsina. Zločin je počinjen u šumovitom području u blizini kuće njezine tetke, a policajci kažu kako je osumnjičenik poznavao žrtvu.

Lily Peters pronađena je u šumi blizu vodopada Chippewa, sjeveroistočno od Eau Clairea u ponedjeljak ujutro, prenosi Daily Mail. Toga dana kad je nestala, djevojčica je bila u posjetu tetki.

Policija zasad odbija reći koliko je dječak star, kakva je bila njegova veza s Lily i što ih je navelo da ga uopće uhite.

Na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak Kelm nije iznosio detalje o tome kako je djevojčica ubijena niti koji su dokazi pronađeni na mjestu događaja.

- Izvršen je pretres kuće u kojoj su prikupljeni dokazi i obavljeni su dodatni razgovori - izjavio je šef policije u utorak.

Otac nesretne djevojčice, koja je pohađala četvrti razred osnovne škole Parkview, prijavio je njezin nestanak oko 21 sat u nedjelju navečer nakon što se ona nije vratila kući. Obitelj Peters inače živi nedaleko od tetke.

Tijelo 10-godišnjakinje i njezin bicikl pronađeni su blizu Leinenkugelove pivovare, a nalazi obdukcije još se čekaju. Policija je Lily tražila u suradnji s K9 timovima, a u potragu su bili uključeni i dronovi.

Nakon ove strašne tragedije, vlasti su najavile kako će povećati prisutnost policajaca u lokalnim školama pri dolasku i odlasku učenika s nastave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:37