UDAR TORTOM

Neočekivani napad na šefa Ryanaira usred Bruxellesa, sve je snimljeno: ‘Dobrodošao u Belgiju!‘

Michaela O‘Learyja pitama su napale dvije prosvjednice koje se bore za zaštitu okoliša

Micheal O‘Leary

 /Twitter

Šefu poznatog niskotarifnog prijevoznika Ryanaira, Michaelu O‘Learyju, dvije su prosvjednice - koje se očito bore za zaštitu okoliša - zabile kremaste pite u lice.

Šef zrakoplovne kompanije na to se nasmijao i sarkastično procijedio "bravo". Dogodilo se to ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu u četvrtak u rano poslijepodne.

Na video snimci se vidi kako je prva žena prišla O‘Learyju i rekla "dobrodošao (u) Belgiju", a onda mu je zabila kolač u lice, nakon čega je počela vikati: "Prekinite zagađivanje je***** zrakoplovima!". U tim trenucima prišla mu je druga prosvjednica, koja mu je također bacila pitu u lice.

Zatim je povikala: "zaustavite zagađenje jebenih aviona" dok mu je druga žena bacila još jednu pitu u lice, prenosi Sky News. Prosvjednice su se potom udaljile.

To se dogodilo u trenucima kada se šef Ryanaira, koji u incidentu nije ozlijeđen, pripremao održati konferenciju za novinare i predati peticiju predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen.

Poslije se pokušao našaliti s incidentom, rekavši novinarima: "Volim kremaste kolače, oni su mi najdraži". Potom je dodao: "Ukusan kolač, ima li još?".

O‘Leary je rekao da je više od 1,5 milijuna ljudi potpisalo njegovu peticiju, kojom poziva da se letovi iznad Europe bolje zaštite od štrajkova kontrole zračnog prometa.

Do peticije je došlo nakon što je zbog štrajka francuskih kontrolora leta u lipnju ova zrakoplovna tvrtka morala otkazati oko 900 letova.

Ryanair je kasnije prenio fotografiju incidenta na X-u, ranije Twitteru, uz objavu: "Šteta što je bilo vrhnje na bazi soje, definitivno nije tako ukusno kao prava stvar".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:16