NOVA VUČIĆEVA MELODRAMA

‘Neće biti mog razgovora s Putinom? A što ako ga ipak bude? Onda će reći - eno ga, zlikovac...‘

Zamislite da nismo izgradili plinovod. Jedino da uzmete uže i objesite se, rekao je Vučić komentirajući opet situaciju s energentima u Srbiji

Aleksandar Vučić

 Tom Dubravec/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je večeras izjavu medijima u švicarskom Davosu, gdje se nalazi na Svjetskom gospodarskom forumu, te istaknuo da je jedina tema na sastanku bila Ukrajina, javlja Nova.rs.

- Svi dijele zabrinutost za to što će se zbivati u svijetu i kako da pronađu rješenje za sebe, kako da kupe što više hrane i ugljena. Gledaju naći rješenje za naftu, plin... Ukrajinci su zauzeli rusku kuću i sada tu predstavljaju njihove zločine - rekao je Vučić u uključenju za TV Pink.

Ove godine je Svjetski gospodarski forum u Davosu obilježen ukrajinskim bojama, ocijenio je predsednik Srbije i dodao da je to bilo očekivano.

Vučić tvrdi i da je u Davosu danas razgovarao sa puno svjetskih lidera pa se potom osvrnuo i na ranije danas objavljenu informaciju iz Kremlja kako nije planiran njegov razgovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Neki kažu kako neće biti razgovora sa Putinom, OK mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A što će reći ako se razgovor dogodi? Onda će reći - eno ga, zlikovac razgovara sa Putinom, trebate mu uvesti sankcije - rekao je Vučić za Pink i dodao: - Onda će kazati odakle njemu pravo da razgovara o tome kako će Srbija preživjeti i kakvu će cijenu plaćati za plin kad jedino trebate biti na strani Ukrajine i ne tražiti ništa za sebe, što god da učinite vi ćete biti krivi.

Vučić je potom nastavio komentirati situaciju s energentima u Srbiji.

- Morate razmišljati kako ćete provesti plin. Zamislite da nismo izgradili plinovod. Jedino da uzmete uže i objesite se. Nitko to neće reći. Mi smo to izgradili novcem građana Srbije, ali nismo opteretili zemlju. Sada moramo dogovoriti dobru cijenu, pa osigurati druge sirovine - rekao je Vučić i dodao: - Sve ćemo uraditi da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od razvijenih europskih zemalja. To ćemo sve uraditi dok građani budu na ljetovanju, dok se budu kupali.

Vučić je istaknuo kako sada čekaju novi paket sankcija iz Europe kako bi vidjeli da li će se to nekako odraziti na Srbiju. - Sve ćemo to rješavati i osigurat ćemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu - dodao je Vučić.

Upitan o problemima sa šećerom u srpskim marketima i nestašicama, Vučić je naveo da u Srbiji nema nestašica šećera i dodao da su danas zaštitili cijenu za sva pakiranja šećera.

- Imamo problema sa trgovinama jer smo zaštitili cijenu za šećer od jednog kilograma, pa onda dođu ljudi i uzmu cijelu paletu. Što bi kupovali vreće od 50 kilograma, kada već mogu jeftiniji šećer i riješili su problem. Danas ćemo zaštititi cijenu za kompletni šećer - rekao je Vučić, a prenosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:15