RUŠENJE MITOVA

'NEBESKI NAROD TREBA SPUSTITI NA ZEMLJU I GRADITI NOVU SRBIJU' Dačić za Financial Times

Dačić podsjeća kako je za Srbiju u ovome trenutku najvažnije gospodarstvo

Srbijanski premijer Ivica Dačić napisao je kolumnu za američki Financial Times u kojem je govorio o sadašnjem političkom i duhovnom trenutku Srbije. Dačić kaže kako se sada nakon početka rješavanja kosovskog pitanja treba posvetiti opravku privrede.

- Ja sam svoj san imao. Normalna, pristojna, uređena, stabilna, bogata Srbija. Srbija u Europi, i Europa, s njenim vrijednostima, pravilima i sustavom u svakom srpskom selu, ističe Dačić te je naveo kako on i Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade, 'imaju san' o modernoj Srbiji.

SEKSUALNI PREDATOR SPAŠAVA SRBIJU Strauss-Kahn od idućeg tjedna ekonomski savjetnik Vladi

Oko najbolnijeg pitanja Kosova Dačić je napisao kako je krenuo u rješavanje tog čvora uvjeren "da nikoga nemam pravo lagati".

- Ni ljude u Srbiji, ni partnere u međunarodnoj zajednici. Srbiju, čija je većina stanovništva još do jučer sanjala o 'nebeskom carstvu' i za koje je Kosovo samo srce tog mita, trebalo je, veoma brzo, spustiti na zemlju. Zato sam otišao na razgovor sa čovjekom s kojim sam, prije nekih desetak godina ratovao, piše Dačić.

Trebao sam nastavlja Dačić, pokazati narodu koji živi u mitu da Hashim Tachi nije nikakva "apokaliptična aždaja, stara zmija" koja je nasrnula na naše nebesko carstvo, već običan, ovozemaljski čovjek, protivnik, ali ne mitski, nego politički, sa kojim se može i mora razgovarati.

U novoj, zemaljskoj Srbiji, moramo se posvetiti onim suštinskim, životnim pitanjima. Ekonomija je, od njih, broj jedan, poručuje Dačić te dodaje kako Srbiji treba proizvodnja, inovacije, konkurentnost, izvoz, rast zapošljavanja i nulta tolerancija prema korupciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:02