TRAGEDIJA U SRBIJI

Natašu (44) je liječnik pustio na kućno liječenje, nekoliko dana kasnije je umrla: ‘Ubila ju je nebriga dežurnog doktora‘

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloljetne djece od 13 i 9 godina

Ilustrativna fotografija

 Michelle Rose/Afp

Opća bolnica u Sremskoj Mitrovici oglasila se povodom smrti Nataše Žabić (44), koja je preminula prošlog četvrtka nakon što ju je liječnik pustio na kućno liječenje nakon operacije slijepog crijeva.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloljetne djece od 13 i 9 godina.

- Odmah po saznanju o nemilom događaju, obavijestili smo o svemu nadležne zdravstvene institucije i naložili internu istragu - kažu za Blic u Općoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Nataša je sahranjena jučer, a obitelj je najavila da će podnijeti tužbu protiv bolnice i liječnika jer su je, uprkos tome što joj je noga otekla, pustili na kućno lječenje.

Majka dvoje djece preminula je sat vremena pre zakazanog pregleda kod drugog liječnika, kako je rekao brat preminule.

Mediji saznaju da je protiv liječnika koji je bio uključen u ovaj slučaj podnijeta kaznena prijava, a očekuje se unutarnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usljed nebrige liječnika.

- Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u trbuhu i povraćanja 31. ožujka. Drugi dan je operirana zbog puknutog sljepog crijeva. Iako je izašla iz bolnice 16. travnja, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uputu da se u slučaju komplikacija vrati na odijel. Nataša je osjetila jake bolove u lijevoj nozi koja joj je počela oticati. Otišla je u dom zdravlja gdje je hitno poslana na kirurgiju zbog tromboze - navodi Saša.

Međutim, kako kaže, dežurni doktor je nije primio na odijel, već ju je poslao nazad u Dom zdravlja iako je situacija bila ozbiljna.

- Uspijeli smo preko veze zakazati pregled kod drugog doktora za sutra u 8.00 sati. Nažalost, Nataša je preminula ujutro u 7.00 sati, sat vremena prije zakazanog pregleda. Službeni nalaz s obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija uslijed tromba. Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju - kaže Saša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:48