SEKSUALNA PREDATORICA

Nastavljeno suđenje Epsteinovoj svodnici: ‘Masirale smo ga 45 minuta. Kad smo završile, okrenuo se...‘

Tužitelji terete Maxwell da je od 1994. do 2004. podvodila tinejdžerice za Epsteina, koji ih je seksualno zlostavljao

Skica iz sudnice prikazuje Ghislaine Maxwell na sudu zbog suđenja po optužbama za seksualnu trgovinu u New Yorku

 Jane Rosenberg/AFP

Bivši dečko treće djevojke koja je optužila Ghislaine Maxwell za umiješanost u organizaciju seksualne trgovine u New Yorku potvrdio je detalje njezina iskaza tijekom svog svjedočenja u srijedu, piše Guardian.

Carolyn je svjedočila u utorak i ustvrdila kako je Maxwell zakazivala erotske masaže s Jeffreyjem Epsteinom kada je Carloyn imala 14 godina, te da ju je Maxwell neprikladno dirala. Carolyn je rekla da se Maxwell povjerila da je bila seksualno zlostavljana kao dijete.

Carolyn je također rekla da je o ovom zlostavljanju razgovarala s Epsteinom tijekom spomenutih masaža. Carolyn je posvjedočila da je Epsteinovo zlostavljanje u konačnici uključivalo seks i grupne susrete.

Tužitelji terete Maxwell da je od 1994. do 2004. podvodila tinejdžerice za Epsteina, koji ih je seksualno zlostavljao. Optužena je da je ponekad bila prisutna, a ponekad i sudjelovala u tom zlostavljanju.

Maxwell, britanska bogatašica i kći preminulog izdavača Roberta Maxwella, uhićena je u srpnju 2020. u New Hampshireu zbog svoje navodne umiješanosti u podvođenje maloljetnih tinejdžerica za Epsteina, od kojih su neke imale samo 14 godina. Maxwell, kojoj se sada sudi po šest točaka, izjasnila se da nije kriva ni po jednoj točki.

Carolyn je rekla da je završila u Epsteinovom društvu kada ju je Shawn, njezin tadašnji dečko, upoznao s Virginiom Giuffre, početkom 2000-ih.

Giuffre, koja je i sama optužila Epsteina i Maxwell, pitala je Carolyn želi li zaraditi nešto novca masirajući starijeg čovjeka kojeg je poznavala.

Giuffre je odvela Carolyn u Epsteinov dvorac u Palm Beachu. Kad su ušli u kuhinju vidjeli su Maxwell, koja je navodno rekla djevojci da pokaže Carolyn što joj je činiti. Giuffre je odvela Carolyn na kat, u kupaonicu, postavila stol za masažu i skinula se. Giuffre je pitala Carolyn želi li se skinuti, ali dijete je odgovorilo da želi ostati u donjem rublju.

Masirale su Epsteina 45 minuta. Kad su završile, Epstein se okrenuo.

Giuffre je imala seksualni odnos s njim dok je Carolyn sjedila na sofi. Stotine dolara su im bile ostavljene na pultu.

Tijekom svog kratkog vremena na klupi za svjedoke, Shawn je rekao da je Carolyn “imala samo dva posla u životu” – jedan u restoranu brze hrane, a “drugi je radila za Jeffreyja”.

“Virginia je rekla da je radila za tipa u Palm Beachu i da bi Carolyn mogla zaraditi ako želi doći na masaže”, prisjetio se Shawn vremena kada su se on, Carolyn, Giuffre i njezin tadašnji dečko družili.

Giuffrein bivši dečko odvezao ih je do Epsteinove kuće nekoliko tjedana kasnije. Giuffre i Carolyn ušle su unutra i vratile se otprilike sat vremena kasnije.

"Kad su izašle, imali su novčanice od sto dolara”, rekao je. Shawn je rekao da je vozio Carolyn do Epsteinove kuće svakih nekoliko tjedana.

"Ušla bi u kuću i izašla nešto više od sat vremena kasnije, s novčanicama u rukama", rekao je.

Kada su ga zamolili da opiše njenu intelektualnu i obrazovnu razinu, Shawn je odgovorio: "Bila je dijete."

Maxwell nije pretjerano reagirala na Shawnovo svjedočenje. Tijekom jutarnjeg ročišta listala je papire i pisala bilješke. Njezin brat Kevin i sestra Isabel kratko su razgovarali s njom preko pregrade na francuskom jeziku, piše Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:04