DRAMA U BOTANČIKOM VRTU

Nasilne vidre gotovo ubile muškarca: ‘Ganjale su me pa srušile i izgrizle. Mislio sam da ću umrijeti‘

Dok je bio u ranojutarnjoj šetnji počela ga je proganjati obitelj vidri, a kad su ga se dočepale ugrizle su ga ‘26 puta u 10 sekundi‘

Vidre u Singapuru

 Suhaimi Abdullah/AFP

Britanca Grahama Georgea Spencera, koji živi u Singapuru, 30. studenog napao je čopor vidri u slavnim singapurskim botaničkim vrtovima, a napad je bio toliko stravičan da je, kaže, mislio da će umrijeti.

Dok je bio u ranojutarnjoj šetnji počela ga je proganjati cijela obitelj vidri, a kad su ga se dočepale ugrizle su ga '26 puta u 10 sekundi'.

Spencer je za Straits Times rekao da se približavao botaničkom vrtu kada je uočio 20-ak vidri kako prolaze ispred njega.

Životinje su se tiho kretale, ali su 'poludjele' kada je muškarac koji je trčao parkom krenuo prema njima. Trkač je uspio izbjeći životinje, ali Spencer nije bio te sreće.

Vidre su nasrnule na njega, izgrizle mu gležnjeve, noge i stražnjicu, a onda je pao na tlo.

- Mislio sam da ću umrijeti - da će me ubiti - dodao je.

Spencerov prijatelj, koji je bio udaljen par metara, dotrčao je vrišteći u pokušaju da uplaši vidre.

- Ugrizle su me 26 puta u 10 sekundi. Da nije bilo mog prijatelja, mislim da još uvijek ne bih bio ovdje. Bio bih mrtav - rekao je.

Pobjegli su potom prema Centru za posjetitelje, no vidre su ih i dalje progonile. Nakon što mu je osoblje Centra saniralo neke od rana, Spencer je prebačen u obližnju bolnicu Gleneagles gdje su mu dali cjepivo protiv tetanusa i antibiotike. Zbog ozljeda u bolnicu se vraćao tri puta. Iako se riječna vidra čini benignom, poznati su napadi na ljude u prošlosti.

Bernard Seah koji proučava vidre u području oko Singapurskih botaničkih vrtova, rekao je da su vidre redoviti posjetitelji vrtova i da su možda ugrizli Spencera iz straha.

- S obzirom na to da je bilo rano jutro, možda im je bilo mračno i zbunjujuće i Spencer je možda samo bio žrtva okolnosti - rekao je za Straits Times.

Vlasti trenutno istražuju incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:29