NIKAD LOŠIJI ODNOSI

NAPETOSTI IZMEĐU RUSIJE I TURSKE NIKAD VEĆE Planirani susret dvaju predsjednika iznenada otkazan, bijesni Putin izbjegava svaki kontakt s Erdoganom

 AFP

Rusija je u ponedjeljak objavila da se planirani susret između predsjednika Vladimira Putina i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, planiran za 15. prosinca, otkazuje zbog narušenih odnosa između dviju država nakon rušenja ruskog vojnog zrakoplova, prenosi AFP .

Susret dvojice predsjednika organiziran je i potvrđen tijekom summita G20 u Turskoj 16. studenog, samo tjedan dana nakon što su Turci srušili ruski zrakoplov iznad sirijske granice.

'Neće se održati. Nije u planu', rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Putin i Erdogan zapeli su u ratu riječima nakon rušenja ruskog zrakoplova, koje je dovelo do smrti pilota i jednog vojnika koji je poslan da ga spasi i zbog kojeg je Moskva zauzvrat implementirala ekonomske sankcije prema Turskoj.

Bijesni Putin također je odbio sastanak s Erdoganom na nedavno summitu u Parizu koji se ticao klimatskih promjena, a nije htio s njim niti telefonski razgovarati.

Napetosti između dvaju država još uvijek su visoke, a Rusija tvrdi da je u nedjelju jedan njihov razarač u Egejskom moru morao ispaliti hice upozorenja kako se ne bi sudario s turskim ribarskim brodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:25