STRAVA U AUSTRALIJI

NAPAD MORSKIH PASA U POPULARNOM TURISTIČKOM ODREDIŠTU 12-godišnja djevojčica helikopterom prevezena u bolnicu, u kritičnom je stanju

Ilustracija
 South Australia Police / REUTERS

Djevojčica je zadobila teške ozljede noge nakon što ju je na popularnom turističkom odredištu u Australiji napao morski pas. To je drugi težak napad morskog psa u samo 24 sata na području otočja Whizsunday u Queenslandu, javlja BBC.

U srijedu je nakon napada morskog psa jedna žena prevezena u bolnicu zbog ozljeda noge i torza, a i dalje je u kritičnom stanju. Radi se o 46-godišnjoj Justine Barwick, turistkinji iz Tasmanije, koja je plivala u blizini svoje jahte kad ju je morski pas napao. U pomoć joj je priskočio liječnik s obližnjeg broda, a zatim su ju prebacili u bolnicu na operaciju.

Danas je 12-godišnja djevojčica helikopterom prevezena u bolnicu. I ona je u kritičnom stanju, priopćili su liječnici hitne pomoći iz Queenslanda.

Ona je bila na plaži s ocem i sestrama kad ju je napao morski pas. Na licu mjesta joj je pružena prva pomoć, nakon čega je prevezena u bolnicu.

Lokalni mediji javljaju da vlasti namjeravaju uvesti dodatne mjere opreza i kontrole morskih pasa nakon ovakvih incidenata.

U napadima morskih pasa u Australiji je ove godine jedna osoba poginula, a 14 ih je ozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:03