‘OSTANI DOMA‘ ZBOG MAČKE

Nakon nedavnog popuštanja koronamjera, na jugoistoku Italije sada uvode restrikcije zbog - crne pantere

Prije samo godinu dana slična divlja mačka pobjegla je iz kuće lokalnog kriminalca, pa nije isključeno da je riječ o istoj
Crna pantera u Italiji
 Facebook/Davide Carlucci

Vlasti južne talijanske pokrajine Apulije 'na nogama' su nakon što su stanovnici tog područja prijavili da su uočili crnu panteru koja je u bijegu.

U protekla dva tjedna više očevidaca reklo je da su primijetili veliku, crnu mačku kako se šunja barijskom provincijom, između naselja Castellana Grotte i Acquaviva delle Fonti, piše Guardian.

Prošlog tjedna u subotu gradonačelnik Acquavive Davide Carlucci izdao je hitno upozorenje i pozvao lokalno stanovništvo da izbjegava velike otvorene prostore te područja gdje je prijavljeno prisustvo divlje životinje.

- Potpisao sam odluku kojom sam zabranio sportske i poljoprivredne aktivnosti nedaleko seoskih cesta gdje je životinja zamijećena - napisao je Carlucci. Dodao je da karabinijeri i policajci patroliraju područjem, a vlasnike domaćih životinja također je pozvao na oprez kako bi se zaštitili od mogućih napada zvijeri.

Sličnu mjeru donio je nešto ranije i gradonačelnik Castellana Grottea.

U ponedjeljak su veterinari i stručnjaci za divlje životinje, pozvani da analiziraju tragove, videosnimke i fotografije, potvrdili da se radi o crnoj panteri. Nejasno je kako se zatekla tamo, ali se kreće vrlo brzo te je u potrazi za hranom.

No, Guardian podsjeća kako ovo nije prva pantera za kojom se tragalo u Apuliji. U siječnju prošle godine, u naselju San Severo, velika crna divlja mačka pobjegla je iz kuće lokalnog kriminalca koji ju je držao za kućnog ljubimca. Zasad nije poznato radi li se o istoj životinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:10