SVESTRANI PUTIN

Nakon hvatanja tigrova i polarnih medvjeda te vožnje F1 Putin odglumio i zubara! U zubarsku je stolicu posjeo guvernera okruga...

Putin je danas proglašen i za 'mirotvorca godine' zbog protivljenja NATO-ovoj intervenciji u Libiji
 AFP

BELOGOROD - Ruski premijer Vladimir Putin (59) već se 'igrao' spasioca tigrova i polarnih medvjeda, ronioca koji izranja starinske amfore, penjača po umjetnim stijenama, opakog motorista, pa čak i snagatora koji golih, junačkih prsa jaše ruskim prostranstvima na konju ...

Ovog je utorka došlo na red i to da u ruskom gradu Belogorodu, koji se nalazi nedaleko od ukrajinske granice, odglumi zubara. U zubarsku je stolicu posjeo - ni manje, ni više - guvernera istoimenog okruga, Jevgenija Savčenka, kojemu je, dok je Putin stajao nad njim držeći u rukama jednu od onih zubarskih alatki koje nam svima tjeraju jezu u kosti, preostalo samo da se smješka.

Ispunjen dan

No, Putin nije trošio vrijeme samo na lokalnu zubarsku ordinaciju. Bio je to za njega natrpan dan - posjetio je i umjetničku školu, gdje je našao vremena za slušanje glazbe, a uspio je svratiti i do bolnice.

Dok se 'zubar' Putin fotografirao, 16 akademika u Kini izabralo ga je za dobitnika Konfucijeve nagrade za mir , kineske inačice općepoznate Nobelove nagrade za mir, koju je zaslužio, kako su objasnili organizatori, svojim protivljenjem NATO-ovoj intervenciji u Libiji. Za kontroverznu nagradu konkurirali su, među ostalima, i njemačka kancelarka Angela Merkel te osnivač Microsofta Bill Gates .

Kina se ogradila

Konfucijeva nagrada za mir prvi je put dodijeljena prošle godine, i to, prikladno, samo dva dana nakon što je dobitnikom Nobelove nagrade za mir, unatoč negodovanju kineskih vlasti, proglašen kineski disident Liu Xiaobo.

Dodjela “kineskog Nobela” predviđena je za 9. prosinca, a od organizatora su se ogradile kineske vlasti koje su u rujnu tražile da se otkaže ta nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:14