OTETI U LIPNJU 2013.

Nakon godine dana oslobođena četiri francuska novinara u Siriji

Didier Francois, izvjestitelj na radio postaji Europe 1, i fotograf Edouard Elias oteti su sjeverno od Alepa 6. lipnja 2013., a Nicolas Henin, izvjestitelj u tjedniku Le Point, i Pierre Torres, nezavisni fotograf, oteti su dva tjedna kasnije 22. lipnja u Raki

PARIZ - Četiri francuska novinara, oteta u lipnju 2013. u Siriji, "slobodna su i dobrog zdravlja", objavio je u subotu francuski predsjednik Francois Hollande.

Šef francuske države rekao je da je "s velikim olakšanjem jutros saznao o oslobađanju četvorice francuskih novinara", Edouarda Eliasa, Didiera Francoisa, Nicolasa Henina i Pierrea Torresa, otetih u Siriji u lipnju 2013.

Četiri muškarca "dobrog su zdravlja usprkos teškim uvjetima njihova zatočeništva", dodao je predsjednik koji ističe da će se taoci vratiti u Francusku "u sljedećim satima". Druge pojedinosti o njihovu oslobađanju nisu objavljene.

Didier Francois, izvjestitelj na radio postaji Europe 1, i fotograf Edouard Elias oteti su sjeverno od Alepa 6. lipnja 2013.

Nicolas Henin, izvjestitelj u tjedniku Le Point, i Pierre Torres, nezavisni fotograf, oteti su dva tjedna kasnije 22. lipnja u Raki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 21:04