POPULARNA PLATFORMA

NAJVEĆA TRANSAKACIJA OTKAD JE ŽENA NA ČELU TVRTKE Yahoo! planira kupiti Tumblr za 1,1 milijardu dolara

Marissa Mayer, Yahoo CEO, attends the Time 100 Gala celebrating the Time 100 issue of the Most Influential People In The World at Jazz at Lincoln Center on April 23, 2013 in New York. AFP PHOTO / TIMOTHY A.CLARY
 AFP

NEW YORK - Uprava Yahoo!a odobrila je sporazum o kupnji popularne blog platforme Tumblr za 1,1 milijardu dolara u gotovini, izvijestio je američki financijski dnevnik Wall Street Journal.

Bude li potvrđena, ta će transakcija biti najveća za Yahoo! otkad je prošle godine Marissa Mayer preuzela poziciju izvršnog direktora i mogla bi pomoći posrnulom internetskom pioniru da se ponovo približi mlađim korisnicima Interneta.

Marissa Mayer: Već je promijenila Yahoo! Uvela nam je besplatnu hranu, ali i radikalno skratila rokove za projekte!

Ni Yahoo! niti Tumblr nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a. No, Mayer planira danas u New Yorku održati konferenciju za novinare na kojoj će, kako je objavila kompanija, otkriti "nešto posebno."

Yahoo! je u potrazi za prilikama za akvizicije otkad je Mayer prošle godine preuzela poziciju izvršnog direktora i obećala da će oživjeti kompaniju koja je pokleknula pod pritiskom konkurencije iz Googlea.

Tumblr bi mogao biti ključan za strategiju Yahoo!a zbog popularnosti koju uživa među mlađim korisnicima Interneta. Istraživanje koje je ove godine provela grupa za prikupljanje internetskih podataka Survata pokazala je da je Tumblr popularniji od Facebooka među korisnicima u dobnoj skupini od 13 do 25 godina.

Iako Tumblr generira vrlo malo novca, njegov dolazak u obitelj Yahoo!a mogao bi osigurati pretraživaču nove izvore prihoda od oglašavanja i ostalih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:20