NOVI HRAM SPORTA

Najskuplji stadion na svijetu blizu dovršetka, pogledajte kako izgleda kompleks od 5 mlrd dolara!

Sam stadion ima kapacitet od 70.000 sjedećih mjesta koji se po potrebi može proširiti i na 100.000
SoFi Stadion
 Tc/Mega/The Mega Agency/Profimedia

SoFi stadion u Los Angelesu bliži se svojem završetku, a proteklog tjedna fotografi su snimili unutrašnjost ovog velebnog zadnja koje se diči titulom najskupljeg stadiona na svijetu.

Naime, novi dom dvije NFL momčadi, Los Angeles Ramsa i Los Angeles Chargersa, zajedno s pratećom infrastrukturom košta čak pet milijardi dolara, od čega na sam stadion otpada najmanje 2,6 milijardi, prema podacima portala stadiumdb.com.

image
SoFi Stadion
Keith Birmingham/Zuma Press/Profimedia

Stadion je centralni dio kompleksa Hollywood Park u Inglewoodu (dio šireg područja L.A-a) u sklopu kojeg su i dvorana za 6000 ljudi, zgrade s 18.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, kasino, i naravno, ogromno parkiralište.

image
SoFi Stadion
Keith Birmingham/Zuma Press/Profimedia

Sam stadion ima kapacitet od 70.000 sjedećih mjesta koji se po potrebi može proširiti i na 100.000. No, zbog pandemije koronavirusa izvjesno je da prve gledatelje neće primiti prije 2021. godine. Stadion je djelomično ukopan u zemlju, a teren i tribine prekrivene su velikim, donekle prozirnim krovom.

image
SoFi Stadion
Keith Birmingham/Zuma Press/Profimedia

Idejni projekt Hollywood Park stadiona napravila je poznata tvrtka HKS Architects, čiji arhitekti su projektirali niz velikih (i skupih) stadiona i dvorana u SAD-u. Građevinski radovi na stadionu i pratećoj infrastrukturi počeli su u studenom 2016., a bit će spreman za početak nove NFL sezone.

image
SoFi Stadion
Tc/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 10:40