MISTERIOZNI OŽILJAK

Najnovije fotografije potvrdile nagađanja o Putinovoj bolesti: ‘Rak štitnjače? Kirurg ga je pratio u stopu‘

Nezavisni medij Proekt je pisao da je Putina stalno pratio tim kirurga, a jedan od njih je specijaliziran za rak štitnjače
 Sergey Karpukhin/Willwest News/Profimedia/Sergey Karpukhin/willwest News/profimedia

Pojavile su se nove fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina s misterioznim ožiljkom na vratu, zbog čega se počelo spekulirati da se Putin bori s rakom štitnjače, piše The Sun.

Fotografije na kojima je ožiljak vidljiv snimljene su na misi povodom slavlja pravoslavnog Uskrsa u katedrali u Moskvi. Na njima se vidi Putin kamenog lica kako drži svijeću, no jasno je vidljiv i ožiljak na prednjem dijelu njegovog vrata.

image
Sergey Karpukhin/Willwest News/Profimedia/Sergey Karpukhin/willwest News/profimedia

Posljednjih mjeseci bilo je brojnih teorija o njegovu zdravlju, neki su čak tvrdili da Putin ima rak, Parkinsonovu bolest ili oboje, no Kremlj je više puta sve navedeno odlučno negirao.

Međutim, glasine su opet počele kolati nakon što je ruski predsjednik u nedjelju snimljen na misi u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi gdje se navodno i teško kretao.

The Sun piše da su fotografije možda potvrdile ranije tvrdnje istraživačkog lista Proekt koji je naveo da Putin boluje od raka štitnjače. Taj je nezavisni medij rekao da je Putina stalno pratio tim kirurga, a jedan od njih, Jevgenij Selivanov, je specijaliziran za rak štitnjače.

image
Sergey Karpukhin/Willwest News/Profimedia/Sergey Karpukhin/willwest News/profimedia

Ožiljak se vidi kao dijagonalna linija s lijeva na desno na njegovom vratu, a Telegram kanal Unian tvrdi da je ožiljak u obliku slova Z, proratnog simbola kojeg su koristile Putinove snage.

Ipak, ovo nije prvi put da je taj ožiljak na Putinovom vratu vidljiv: u prosincu 2020. je o tome pisao ruski portal Sobesednik.

Tada je plastični kirurg Amjad Al-Yousef rekao da takav ožiljak teoretski može ostati nakon intubacije.

Unatoč ovim nagađanjima, nema dokaza da je Putin ikad bio podvrgnut operaciji štitnjače. Al-Yousef je ranije rekao da se možda uopće ni ne radi o ožiljku, već samo o tragu na opuštenoj koži, što bi bilo uobičajeno kod starije osobe.

Ipak, The Sun piše kako 2020. taj ožiljak nije bio istaknut kao sada, kada se jasno vidi na najnovijim fotografijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:00