POGREŠAN SPOL

NAJBLIŽI TRUMPOV SAVJETNIK I ZET GLASAO JE NA IZBORIMA KAO ŽENA Otkrivena još jedna velika greška Jareda Kushnera, nikome nije jasno kako se dogodila

 Jonathan Ernst / REUTERS

Jedan od najbližih suradnika Donalda Trumpa, njegov zet i savjetnik Jared Kushner, registriran je na popisu kao žena posljednjih osam godina. Dokumenti popisa birača u New Yorku navode Kushnerov spol kao ženski, a skenirane dijelove dokumenta objavio je Wired.

Iz objavljenih fotografija proizlazi da se Trumpov savjetnik registrirao na biračkom mjestu u studenom 2009. Bivši investitor nije komentirao ovu vijest pa nije poznato kako je došlo do greške. Najvjerojatnije se radi o prevari jer da bi došlo do greške, glasač mora pružiti lažne podatke, piše BBC.

Prošle je godine Trump bio prilično glasan oko ove teme govoreći da ‘milijuni ljudi u SAD-u glasaju ilegalno’, no dokaze nije ponudio.

Ovo nije prvi put da Jared Kushner ima problema s ispunjavanjem formulara. U srpnju je morao tri puta ispunjavati i korigirati formulare za sigurnosno odobrenje, pisao je CBS. Prvo je dio sa stranim kontaktima ostavio praznim da bi ga na koncu popunio sa stotinjak imena. The Washington Post je objavio da je posve pogrešno ispunio datume diploma te da nije dao adresu punca, predsjednika Trumpa.

Informacija o Kushnerovim problemima s određenjem spola na popisu birača stiže dan nakon što je odjeknula vijest da su i on i njegova supruga Ivanka, kao i niz drugih Trumpovih suradnika, koristili privatne adrese elektroničke pošte kako bi razgovarali o temama vezanim uz Bijelu kuću. Trump je tijekom predizborne kampanje prošle godine redovito žestoko napadao svoju protukandidatkinju Hillary Clinton zbog korištenja privatnog e-maila za posao dok je bila na mjestu državne tajnice, te je čak tražio i njezino uhićenje. Clinton je ovu situaciju nazvala ‘vrhuncem licemjerja’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:34