ŠRI LANKA

NAGIM FOTOGRAFIJAMA NA SVETOJ PLANINI RAZLJUTILI LOKALNO STANOVNIŠTVO Policija uhitila tri muškarca zbog fotografija golih stražnjica

 
 SRI LANKA LIVE / Twitter

Šrilankanska je policija uhitila tri muškarca koji su bili dio grupe koja se djelomično gola fotografirala na za budiste svetoj planini Pidurangala Rock, piše BBC.

Tri mlada Šrilančanina objavila su na Facebooku fotografije svojih nagih stražnjica na kamenoj tvrđavi Sigiriyji, inače lokalitetu pod zaštitom UNESCO-a, te su tim činom na sebe navukli bijes budističkog svećenika.

Šrilankanska policija

Šrilankanski premijer Ranil Wickremesinghe naredio je istragu.

Treba napomenuti, takve fotografije su znali snimati i stranci, međutim oni nisu uhićeni. Stranci su svoje fotografije objavili na Instagram profilu "Cheeky Exploits", profilu koji potiče ljude da objavljuju fotografije nagih stražnjica na svjetski poznatim lokacijama.

Premda su mnogi podržali policijsku akciju, drugi su je kritizirali. "Kada se našu djecu siluje i naše žene zlostavlja, policija ne radi ništa. Oni čini se samo djeluju kada je su posrijedi besmisleni problemi kao što je ovaj", rekla je jedna osoba na Facebooku.

Drugi su se pitali zašto je policija odlučila djelovati prema lokalnom stanovništvu, a ne prema strancima.

"Znači, provedba zakona bi trebala biti ograničena samo na smeđe stražnjice? Šrilankanska policija bi u svijet trebala poslati nekoliko jedinica da identificira ostale kršitelje", dodao je drugi Facebook korisnik.

Ovo nije prvi put da su nage fotografije naljutile lokalne zajednice.

Skupina turista sa Zapada u lipnju je 2015. godine uzrokovala veliku buru kada su objavili gole fotografije s planine Kinabalu u Maleziji. Potres koji se dogodio poslije je pripisan njihovom nepoštivanju svete planine. Turisti su tek nakon suđenja, nekoliko dana provedenih u zatvoru i plaćene kazne napustili Maleziju.

Playboyjeva zečica Jaylene Cook naljutila je Maore kada se 2017. godine fotografirala gola na novozelandskoj planini Taranaki, mjestu koje Maori smatraju grobnicom svojih predaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:25