NAKRATKO SVE ZBUNILA

Na Twitteru Strateškog zapovjedništva SAD-a osvanula čudna poruka: ‘Bez brige, nismo hakirani‘

Riječ je o federalnoj agenciji koja je zadužena za čuvanje i upravljanje američkim nuklearnim naoružanjem.
Zbunjujući tweet na profilu Strateškog zapovjedništva SAD-a i američki bombarder B2, sposoban nositi nuklearno oružje
 Us Air Force Photo/Alamy/Ala

Maleno dijete izazvalo je popriličnu zbrku objavom nerazumljivog niza znakova i slova na Twitteru. Konfuzija je nastala zato što je post sadržaja "“;l;;gmlxzssaw" objavljen na službenom Twitter profilu Strateškog zapovjedništva SAD-a.

A kako i njen ozbiljan naziv odaje, riječ je o federalnoj agenciji koja je zadužena za čuvanje i upravljanje američkim nuklearnim naoružanjem.

Nakon što se potpuno nerazumljivi post pojavio na Twitteru neki su korisnici pomislili da je Twitter profil Strateškog zapovjedništva hakiran. No, radilo se o sasvim prozaičnoj nezgodi - naime, dijete jedne od osoba koje upravljaju tim Twitter profilom slučajno je otipkalo poruku koja je za nekoliko minuta izbrisana.

- Naš Twitter menadžer nakratko je ostavio otvoren pristup računu, bez nadzora. Njegovo maleno dijete je iskoristilo situaciju i počelo se igrati na tipkovnici i nažalost je, ne znajući što radi, objavilo ovaj kratak post. Apsolutno nikakva kriminalna radnja nije se dogodila - poručili su iz Strateškog zapovjedništva SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:25