SEKSUALNI PREDATOR

Na suđenju Epsteinovoj svodnici svjedočila i njegova bivša djevojka: ‘Je li vam se činilo da voli vašu djecu?‘

Na pitanje jesu li joj djeca imala nadimak za zloglasnog moćnika, Dubin je otkrila da su ga oslovljavali s ‘Ujak F‘

Epstein and Maxwell u jednom od njegovih aviona

 Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

Odvjetnici Ghislaine Maxwell poznate po povezanosti s financijerom i seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom, pozvali su jednu od njegovih bivših djevojaka kao svjedokinju obrane na suđenju za trgovinu seksualnim robljem na britanskom saveznom sudu na Manhattanu, piše The Guardian.

Maxwell je odbila svjedočiti u petak poslijepodne te će suđenje ući u novu fazu u ponedjeljak kada će tužiteljstvo i obrana iznijeti završne riječi.

Eva Dubin, bivša miss Švedske, čiji je suprug menadžer i investitor Glenn Dubin, rekla je da je hodala s Epsteinom od 1983. do otprilike 1990./1991. Eva je također otkrila da je s njim putovala njegovim spornim avionima.

Nakon što su se Eva i Glenn Dubin vjenčali 1994., ostali su u prijateljskim odnosima s Epsteinom. To prijateljstvo nastavilo se i nakon što su Dubini dobili djecu, dvije djevojčice i jednog dječaka.

image

Jeffrey Epstein

Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

"Jeste li vi i gospodin Dubin bili zadovoljni odnosom između gospodina Epsteina i vaše djece?", upitao je na Jeffrey Pagliuca, jedan od odvjetnika Ghislaine Maxwell.

"Da, bili smo", rekla je.

"Je li vam se činilo da gospodin Epstein voli vašu djecu?", nastavio je odvjetnik na što je ona odgovorila potvrdno.

"Je li vam se činilo da vaša djeca vole gospodina Epsteina?"", upitao je Evu, a ona je kratko odgovorila: "Da".

Na pitanje jesu li joj djeca imala nadimak za zloglasnog moćnika, Dubin je otkrila da su ga oslovljavali s 'Ujak F'.

Kad ju je odvjetnik upitao je li ikad primijetila bilo kakvo neprimjereno ponašanje između Epsteina i bilo koje tinejdžerice ili maloljetnice, odgovorila je negativno.

Odvjetnik Pagliuca pokušao je potkopati tvrdnje osobe pod pseudonimom Jane koja je optužila Maxwell za sudjelovanje u grupnim seksualnim susretima. U jednom trenutku tijekom Janeinog unakrsnog ispitivanja rekla je da se jedna sudionica seksualizirane grupne masaže zvala "Eva", no Jane nije navela Evino prezime.

Eva Dubin rekla je da nikad nije došlo do takve vrste interakcije, pogotovo s osobom pod imenom Jane.

Ime Dubin je nekoliko godina upleteno u kontroverze vezane za Epsteina, a Virginia Giuffre, koja već godinama optužuje Epsteina za upletenost u seksualna zlostavljanja, navela je u iskazu iz 2016. da ju je Maxwell uputila na seks s Glennom.

image

Glenn Dubin, Eva Andersson Glenn Dubin i Jordan Dubin

John Nacion/Instar Images/Profimedia

Giuffre je također tvrdila da su je Maxwell i Epstein prisilili na seksualni odnos s princom Andrewom 2001. godine, kada je imala samo 17 godina, no Andrew je odbacio njezine navode.

“Glenn i Eva Dubin ogorčeni su navodima koji stoje u sudskim zapisima, koji su očito lažni i klevetnički. Dubini imaju evidenciju leta i druge dokaze koji definitivno pobijaju da su se takvi događaji dogodili", piše u iskazu obitelji Dubin.

Prva svjedokinja obrane Ghislaine Maxwell bila je Cimberly Espinosa, koja je radila kao njezina pomoćnica od 1996. do 2006. Tijekom svjedočenja u četvrtak, Espinosa je vrijeme provedeno s Maxwell opisivala u epitetima, rekavši da je posao bio "zabavan" i da se "jako ugledala na nju te naučila mnogo".

Među ostalim svjedocima pozvanim prvog dana obrane bila je i dr. Elizabeth Loftus, psihologinja koja je magistrirala na radu na lažnim sjećanjima. Loftus je rekla porotnicima da vrijeme i medijska izloženost mogu oslabiti i utjecati na sjećanja; a njezino svjedočenje ima za cilj ojačati pokušaje obrane da potkopa kredibilitet tužitelja.

"Ako postoji sugestija nakon događaja, možda dezinformacija, to može ući u sjećanje svjedoka i uzrokovati kontaminaciju", svjedočila je Loftus te nastavila: "Što je događaj stariji, ljudi su podložniji tome da im sugestije nakon događaja potencijalno zagade pamćenje", rekla je.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

Us Attorney Office/Zuma Press/Profimedia

Maxwell se trenutno sudi po šest točaka za njezinu navodnu umiješanost u Epsteinovo seksualno zlostavljanje tinejdžerica. Uhićena je u srpnju 2020. na luksuznom imanju u New Hampshireu. Maxwell se izjasnila da nije kriva po svim optužbama i tvrdi da nije počinila nikakav zločin.

Epstein, njen bivši dečko i osuđeni seksualni prijestupnik, među svojim moćnim i bogatim suradnicima, imao je princa Andrewa i bivše američke predsjednike Donalda Trumpa i Billa Clintona. Osramoćeni financijer Epstein ubio se u saveznom zatvoru u New Yorku prije više od dvije godine, čekajući vlastito suđenje za seksualnu trgovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:56