UŽIVO: RAT U UKRAJINI

Zelenski: ‘Imam vijesti koje smo dugo čekali‘; Proukrajinski pobunjenici objavili snimku: ‘Zauzeli smo grad u Rusiji!‘

Iz minute u minutu pratimo najznačajnija ratna zbivanja u Ukrajini
 Telegram/

Ključni događaji dana:

- Moskva: Odbili smo veliku ukrajinsku ofenzivu

- Ukrajinska vojska o velikoj ofenzivi: ‘To su laži‘

- Proukrajinski ruski partizani: ‘Zarobljene Ruse predat ćemo Kijevu‘

- Ukrajinci postižu uspjehe u Donjecku; Blogeri: ‘Situacija je alarmantna!‘

- Wagnerovci zarobili ruskog potpukovnika

- Hrvatsko oružje u akciji na ukrajinskom bojištu



Ruski udar oštetio cjevovod za amonijak

U ruskom je napadu oštećen cjevovod za amonijak u okrugu Kupjan u Harkivu, rekao je čelnik regionalne državne uprave Oleg Synegubov na Telegramu.

- Molimo vas da ostanete mirni i pratite službena priopćenja. Situacija je pod kontrolom, dodao je u kasnijoj objavi.


Zelenski pozdravlja ‘vijesti koje je čekao‘

Volodimir Zelenski je pozdravio ono što je nazvao ‘vijestima koje smo dugo čekali‘ od trupa koje se bore u i oko razorenog Bahmuta.

- Prije svega, zahvalan sam svakom našem ratniku, svim našim braniteljima koji su nam dali novosti koje očekujemo. Pravac Bahmut, bravo ratnici!, rekao je ukrajinski predsjednik u svom noćnom obraćanju.

- Neprijatelj zna da će Ukrajina pobijediti. Oni to vide. Oni to osjećaju zahvaljujući vašim udarima, a posebno u regiji Donjecka. Hvala vam na tome, rekao je Zelenski i dodao da Rusija ‘histerično‘ reagira na svaku akciju ukrajinskih snaga.

Zelenski se danas u Kijevu sastao s Jamesom Cleverlyjem te su razgovarali o potpori Ujedinjenog Kraljevstva Ukrajini.


Harkiv pod raketnim napadom, čuju se sirene za zračnu uzbunu

Istočni ukrajinski grad Harkiv izložen je raketnom napadu, rekao je gradonačelnik te regije.

- Harkiv je pod raketnim napadom. Građani čuju eksplozije, odjeknulo ih je barem nekoliko, napisao je na Telegramu.


Proukrajinski pobunjenici tvrde da kontroliraju grad u ruskom Belgorodu

Skupina proukrajinskih pobunjenika poznata kao Ruski dobrovoljački korups (RDK) objavila je video snimke u kojima tvrdi da kontrolira Novu Tavolžanku u ruskoj regiji Belgorod.

Granično područje je tijekom posljednjih nekoliko tjedana izloženo brojnim napadima: Rusija okrivljuje Ukrajinu, a Kijev poriče da stoji iza tih napada. Dvije proukrajinske militantne skupine, od kojih je jedna RDK, preuzimaju odgovornost.

U video snimci koju je objavila RDK prikazana su najmanje četiri borca na rezidencijalnoj cesti u blizini južnih predgrađa Nove Tavolžanke u blizini granice s ukrajinskim Harkivom.

Jedan borac drži plavu zastavu RDK-a, a drugi govori da je ta grupa jedina preostala snaga u gradu.

- Budući da guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ne može kontrolirati svoj teritorij, razgovarat ćemo s čelnicima koji su u Moskvi, kažu u snimci.

Na drugoj se snimci vidi vojnik koji hoda napuštenom ulicom.


Kuleba: ‘Imamo dovoljno oružja za kontraofenzivu‘; Rusi tvrde da su u Donjeckoj oblasti vidjeli Leoparde

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je u ponedjeljak novinskoj agenciji Reuters da Ukrajina ima dovoljno oružja za pokretanje kontraofenzive protiv Rusije te da će joj ona donijeti pobjedu koja joj treba kako bi se mogla pridružiti Sjevernoatlantskom savezu.

Kuleba, međutim, nije rekao je li spomenuta kontraofenziva već počela.

Ukrajinski je ministar rekao da će Kijev u NATO vjerojatno moći ući tek nakon što se završi aktivni konflikt na njezinom teritoriju.

Sky News piše da je visokopozicionirani ruski separatist rekao da je su tenkovi Leopard po prvi puta viđeni u Donjeckoj oblasti.

Aleksander Hodakovski, zamjenik čelnika Donjecke Narodne Republike, rekao je da su viđeni u Novodonjecku - mjestu iz kojeg je Ukrajina u nedjelju navečer navodno napala Rusiju.


Amerika sankcionirala sedam osoba koje pokušavaju destabilizirati Moldovu

Sjedinjene Američke Države sankcionirale su u ponedjeljak članove grupe koja se povezuje s ruskim obavještajcima, a koja navodno po nalogu Moskve radi na destabilizaciji Moldove.

Brian Nelson, podtajnik za terorizam i financijsko-obavještajne aktivnosti u Ministarstvu financija SAD-a, rekao je da je sankcijama obuhvaćeno sedam osoba.

Na vrhu popisa nalazi se vođe grupe - Konstantin Prokopjevič Sapožnikov. Sumnja se da je on ranije ove godine organizirao atak na Vladu Republike Moldove.

Protivnica Kremlja Maia Sandu pobijedila je na predsjedničkim izborima koji su se održali 2020. godine, a u veljači je optužila Rusiju da srušiti proeuropsku moldavsku vladu.

Prosvjede koje su tobože organizirali opozicijski političari navodno su zapravo organizirali pripadnici spomenute grupe koju vodi Prokopjevič Sapožnikov.

Nakon što je Rusija prošle godine krajem veljače napala Ukrajinu, Moldova se muči s priljevom izbjeglica, galopirajućom inflacijom, nestašicom struje i nestabilnom regijom Pridnjestrovlje u kojoj glavnu riječ vode ruski separatisti.


Zelenski se sastao s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski susreo se u Kijevu s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Jamesom Cleverlyjem, piše Sky News.

Zelenski je na komunikacijskoj platformi Telegram objavio da su razgovarali o očekivanjima Ukrajine od nadolazećeg samita Sjevernoatlantskog saveza u Vilniusu u Litvi.

Zelenski je rekao i da su tijekom posljednjih nekoliko tjedana postignuti "važni dogovori".

The Guardian navodi da je Cleverly prošlog tjedna rekao da se Ukrajina ima pravo braniti te da ima pravo projicirati snagu i izvan svojih granica.


Zamjenica ministra obrane Ukrajine: ‘U nekim područjima poduzimamo ofenzivne akcije‘

Zamjenica ministra obrane Ukrajine Hana Maljar objavila je na komunikacijskoj platformi Telegram da su ukrajinske snage na nekim područjima poduzele "ofenzive akcije", piše Sky News.

- Obrambena operacija uključuje sve, pa tako i kontraofenzivne akcije. Stoga, u nekim područjima poduzimamo ofenzivne akcije - rekla je Maljar.

- Konkretno, Bahmut ostaje epicentar borbi. Tamo se krećemo u na širokom području. Uspješni smo. Zauzeli smo dominantne visoke pozicije. Neprijatelj je u defanzivi i želi zadržati svoju poziciju - dodala je Maljar.

Maljar tvrdi da se ruske snage na jugu Ukrajine nalaze u defanzivi.

- Zašto Rusi stalno objavljuju informacije o kontraofenzivi? Zato što moraju skrenuti pažnju sa svojih poraza u Bahmutu - rekla je Maljar.


Ukrajinska vojska: ‘Ruska novinska izvješća su virtualni metasvemir‘

Ukrajinska vojska priopćila je u ponedjeljak da nema informacija o velikoj ofenzivi za koju je Rusija rekla da je Kijev pokrenuo na pet točaka duž bojišnice u ukrajinskoj regiji Doneck.

Moskva je u ponedjeljak priopćila da je spriječila veliki ukrajinski napad u kojemu je sudjelovalo šest mehaniziranih i dva tenkovska bataljuna na jugu ukrajinske regije Doneck.

"Nemamo takve informacije i ne komentiramo bilo kakve laži", rekao je glasnogovornik glavnog stožera Ukrajinskih oružanih snaga na upit Reutersa.

Savjetnik predsjednik Volodimira Zelenskija upozorio je da ne treba vjerovati ruskim izvještajima o borbama u Ukrajini.

"Ruska novinska izvješća odavno su postala zaseban virtualni metasvemir", tvitao je Mihajlo Podoljak.

Ukrajina posljednjih tjedana nastoji oslabiti ruske pozicije, ali su njeni planovi obavijeni velom tajne dok se priprema za pokretanje protuofenzive.


Hrvatski bacač raketa primijećen u službi ukrajinskih graničara

Hrvatski RAK-SA-12 128mm vučeni višecjevni bacač raketa primijećen je u službi ukrajinske granične straže. Ovaj MRL se može vidjeti kako ispaljuje jugoslavenske rakete M63 HE koje je napravio PRETIS Vogošća 1980-ih. M63 ima domet od ~8,5 km i ima približno 2,5 kg HE punjenja, piše na Twitteru Ukraine Weapons Tracker, račun koji pomno prati sve vrste naoružanja koji sa Zapada stižu na ukrajinsko bojište.


Na ruskom radiju emitiran lažni Putinov govor

Nekoliko ruskih radijskih postaja hakirano je i na njima je pušten lažni govor ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojem je najavio invaziju ukrajinskih trupa i hitne mjere u tri regije koje graniče s Ukrajinom, priopćio je u ponedjeljak Kremlj.

Sve se događa u trenutku kada je prijavljeno više pokušaja upada i intenzivnog granatiranja u jugozapadnom Belgorodu, a Kijev najavljuje dugoočekivanu protuofenzivu.

Lažna poruka, koja još uvijek kruži društvenim mrežama, kaže da su "ukrajinske trupe, koje je NATO naoružao do zuba, uz pristanak i potporu Washingtona izvršile invaziju na područja Kurska, Belgoroda i Brjanska".

Glas, vrlo sličan Putinovou, također je najavio izvanredno stanje, opću mobilizaciju i evakuaciju civila u te tri regije.

"Ovo je doista bilo hakiranje", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi državna agencija RIA Novosti.

Administrativno središte regije Belgorod priopćilo je da je poruka čista laž i da joj je cilj bio "posijati paniku među mirnim stanovnicima Belgoroda".

Regija Voronjež, susjedna Belgorodu, također je upozorila svoje stanovnike da su "hakirane radijske postaje" te da nema razloga za zabrinutost.

Radio postaja MIR rekla je da je hakiranje, koje je nazvala "apsolutnom lažnom i provokacijom", trajalo oko 40 minuta.


Vođa Wagnera optužio rusku postrojbu za napad na njegove ljude

Vođa ruske paravojne skupine Wagner rekao je u ponedjeljak da je zarobio ruskog časnika čija je postrojba napala njegove ljude, što je još jedan dokaz o napetosti koja vlada između te naoružane skupne i ruskih regularnih postrojba.

"Dana 17. svibnja ljudi (ruskog) ministarstva obrane primijećeni su dok su minirali ceste iza položaja Wagnerovih postrojba", napisao je Evgenij Prigožin, kako prenosi njegova medijska služba, u izvješću poslanom tom ministarstvu.

"Wagnerovi borci koji su pristupili razminiranju, našli su se pod paljbom s položaja ministarstva obrane", navodi isti izvor.

"Vodi se istraga i neke se informacije ne mogu objaviti, ali ovdje prilažem prvo izvješće i video dokaze onoga što se dolje doista dogodilo", rekao je Prigožin, koji je u otvorenom sukobu sa zapovjedništvom ruske regularne vojske, u audio poruci uz tekst.

Vođa Wagnera je objavio i video snimku saslušanja zarobljenog ruskog časnika koji se predstavio kao "zapovjednik 72. motorizirane brigade, potpukovnik Roman Vinjevitenov".

Na toj snimci časnik priznaje da je "napao" Wagner, dodajući da je "bio pod utjecajem alkohola i da je djelovao iz osobnog animoziteta".

U subotu je Prigožin optužio glavni stožer ruske vojske, koji redovito proziva, da "prepušta" teritorij u Belgorodskoj oblasti, na granici s Ukrajinom, koja je ovih dana žestoko napadana s kopna i iz zraka.

Dan ranije, Evgenij Prigožin je izjavio da se "99 posto" njegovih snage povuklo iz Bahmuta, na istoku Ukrajine i da je prepustio položaje regularnoj vojsci, pošto je 20. svibnja rekao da je preuzeo punu kontrolu nad gradom.


Ukrajinska vojska o velikoj ofenzivi: ‘To su laži‘

Oglasila se ukrajinska vojska u ponedjeljak i poručila da nema informacija o velikoj ofenzivi koju je, prema tvrdnjama ruske vojske, Kijev pokrenuo u ukrajinskoj regiji Donjeck, prenosi Reuters.

- Nemamo takve informacije i ne komentiramo takvu vrstu lažnih vijesti, poručio je glasnogovornik glavnog stožera ukrajinskih oružanih snaga.


Počele ruske pomorske vježbe u Baltičkom moru

Rusija je u ponedjeljak priopćila da je počela održavati pomorske vježbe u Baltičkom moru, dan nakon što su države članice NATO-a počele svoje godišnje vježbe na Baltiku.

U NATO-vim vježbama sudjeluje 6000 pripadnika, 50 brodova i više od 45 zrakoplova, a Finska prvi put sudjeluje kao članica saveza, priopćila je mornarica Sjedinjenih Država.

Ruska vojska priopćila je da će do 40 brodova i čamaca, 25 zrakoplova i oko 3500 pripadnika sudjelovati u njezinim vježbama koje bi trebale trajati do 15. lipnja.

Moskva je također počela vježbe u Japanskom moru i dalekoistočnom Ohotskom moru u ponedjeljak, u kojima će sudjelovati više od 60 ratnih brodova i pomoćnih plovila iz njezine Pacifičke flote.


Prigožin: Ukrajinci su ponovno zauzeli naselje sjeverno od Bahmuta

Vođa ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin rekao je u ponedjeljak da su ukrajinske snage ponovno zauzele dio naselja Berkhivka, sjeverno od Bahmuta i nazvao to "sramotom", dok je vođa proruskih separatista u Donecku proturječio tvrdnji Moskve da je odbila veliku ukrajinsku ofenzivu u Donbasu.

Prigožinova plaćenička skupina Wagner zauzela je Bahmut u istočnoj Ukrajini prošlog mjeseca nakon najdulje bitke u ratu i predala svoje položaje službenim ruskim vojnicima.

Ukrajinske snage nastavile su napadati područja blizu grada.

"Sada je dio naselja Berkhivka već izgubljen, vojnici tiho bježe. Sramota!", rekao je Prigožin u audio poruci koju je objavila njegova služba za medije.

Prigožin je pozvao ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera Valerija Gerasimova da dođu na front kako bi okupili snage.

"Hajde, možete vi to! A ako ne možete, umrijet ćete kao heroji", rekao im je.

Prigožin se mjesecima javno svađao sa Šojguom i Gerasimovim. Često ih je optuživao da nisu osigurali dovoljnu podršku skupini Wagner na terenu, zbog čega je pretrpjela nepotrebno velike gubitke.

Ruski zapovjednik proturječi tvrdnji Moskve da je odbila ukrajinsku ofenzivu

Vođa proruskih separatista u Donecku Aleksander Kodakovski proturječio je tvrdnjama Moskve da je odbila veliku ukrajinsku ofenzivu u regiji Donbas.

Neprijatelja "prati uspjeh", napisao je Kodakovski na svom Telegram kanalu u ponedjeljak.

Prema njegovim riječima, napadi zapadno od grada Vuhledara bili su ograničeni taktički potez Ukrajinaca, a ne velika operacija.

Prije nego što je podržao separatiste iz Donecka, Kodakovski je bio šef lokalne protuterorističke jedinice ukrajinske tajne službe SBU do 2014. godine.

Njegove postrojbe uključene su u Rusku nacionalnu gardu nakon što je započela potpuna invazija na Ukrajinu.

Ukrajinske snage isprva su ostavljale dojam da pojačavaju pritisak na Veliku Novosilku, gdje su već u nedjelju uspjele napraviti proboj.

Jurišni odred napredovao je gotovo neprimjetno u smjeru istoka blizu sela Novodonezke.

"Neprijatelj nas je uspio staviti u težak položaj", napisao je Kodakovski.

Glasnogovornik ruske vojske Igor Konašenkov rekao je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak da je Moskva uspješno odbila veliku ukrajinsku ofenzivu u južnom dijelu regije Doneck.

Kijev nije potvrdio ta izvješća. Ukrajinski Glavni stožer u svom izvješću nije zabilježio nikakve posebne aktivnosti u regiji. U izvješću se navodi samo da je Rusija granatirala Vuhledar i susjedna sela.


Belgija istražuje je li njezino oružje korišteno u Rusiji

Belgija će zatražiti od Ukrajine da objasni napise da su proukrajinske snage koristile puške proizvedene u Belgiji u borbi protiv ruskih vojnika na ruskom teritoriju, rekao je u ponedjeljak belgijski premijer Alexander De Croo.

Washington Post objavio je u subotu da su borci protiv Kremlja, koji su u svibnju pokrenuli prekogranični napad iz Ukrajine na rusku regiju Belgorod, koristili taktička vozila koja su Sjedinjene Države i Poljska isporučile Ukrajini te puške proizvedene u Belgiji i Češkoj.

"Naše ministarstvo obrane i njegove obavještajne agencije pokrenuli su istragu i traže informacije kako bi utvrdili što se točno dogodilo", rekao je De Croo za belgijski Radio 1.

"Europsko oružje isporučuje se Ukrajini pod uvjetom da se koristi na ukrajinskom teritoriju u svrhu obrane tog teritorija. I imamo stroge kontrole kako bismo se uvjerili da je to tako", dodao je.

De Croo je odbio komentirati moguće posljedice ako se potvrde napisi.

"Ne smijemo se prenagliti. No analiziramo situaciju i ovo shvaćamo vrlo ozbiljno", rekao je belgijski premijer.


Wagnerovci zarobili ruskog pukovnika

Prigožinovi plaćenici Wagner PMC-a zarobili su potpukovnika ruske vojske. U jezivom videu vidno pretučeni potpukovnik priznaje svoje zločine protiv Prigožinovih plaćenika. Kako priznaje, riječ je o potpukovniku Genavidiču, zapovjedniku 72. brigade koji u snimku govori da je otvorio vatru na jedno vozilo Wagnera dok je, navodno, bio pijan. Pritom navodi da je to učinio zbog osobnog animoziteta. "Ima li mjesta animozitetu u ratu?", pita ga glas s druge strane kamere. "Nema", kaže Genavidič.

Snimak je podijellio ukrajinski aktivist Igor Suško koji je, između ostalog, napisao: "Tinja žar građanskog rata u Rusiji!"


‘Situacija u Donjecku postaje alarmantna‘

Guardianov Dan Sabbagh izvještava da je najmanje jedan ruski vojni bloger na Telegramu zabrinut zbog razvoja događaja u Donjecku , pišući da situacija postaje "svakim satom sve alarmantnija".


Šef paravojski u Donjecku: ‘Ukrajinci postižu uspjehe‘

Aleksandar Hodakovski, šef promoskovskog bataljuna Vostok u Donbasu, rekao je da Ukrajinci postižu uspjehe u zapadnom Donjecku.

“Neprijatelj se pokušava probiti. Grupirajući svoje snage, uspjeli su postići taktički uspjeh", rekao je Hodakovski na Telegramu. “Oteli su nam jedan položaj, ali su pretrpjeli opipljive gubitke. Sada neprijatelj pojačava svoju prisutnost na točki proboja, očito pokušavajući postići daljnje uspjehe.”

Hodakovski je procijenio da napadi ne predstavljaju obećanu protuofenzivu, ali ako Ukrajina ipak postigne proboj, mnogo više vojnika moglo bi se sliti u proboj.


Rusi tvrde da su odbili veliku ukrajinsku ofenzivu

Ruske oružane snage odbile su ukrajinsku ofenzivu u smjeru južnog Donjecka, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo obrane.

Ukrajina je krenula u ofenzivu sa šest mehaniziranih i dvije tenkovske bojne, objavio je rusko ministarstvo na Telegramu.

"Četvrti lipnja ujutro neprijatelj je pokrenuo veliku ofenzivu u pet sektora bojišnice u smjeru južnog Donjecka", stoji u objavi.

"Cilj je neprijatelja bio proboj naših obrambenih linija na, po njegovom mišljenju, najranjivijem dijelu bojišnice", navodi se. "Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, nije imao uspjeha."

Reuters nije mogao odmah provjeriti ruske navode, a Ukrajina ih nije odmah komentirala.

Rusko ministarstvo objavilo je i video koji, kako kažu, prikazuje nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila u plamenu nakon pogotka.

Ruske snage ubile su 250 ukrajinskih vojnika i uništile 16 tenkova, borbena vozila i 21 oklopni transporter, izvijestilo je rusko ministarstvo.

Na području koje su napale ukrajinske snage nalazi se prema objavi na Telegramu načelnik ruskog vojnog stožera Valerij Gerasimov, zapovjednik ruske vojne operacije u Ukrajini.

"(Gerasimov) je bio na jednom od istaknutih zapovjednih mjesta", navelo je ministarstvo.

Zasad nije poznato predstavlja li navodni napad dugoočekivanu ofenzivu kojom Ukrajina želi vratiti teritorij pod ruskom kontrolom. Kijev je u nedjelju pozvao na "tišinu" pred ofenzivu, podsjeća Reuters.

Ukrajina je proteklih tjedana nastojala oslabiti ruske pozicije, a krajem svibnja visoki dužnosnik izjavio je da su već počele preliminarne operacije, poput uništavanja lanaca opskrbe i uništavanja skladišta.


Proukrajinska skupina ruskih partizana planira zarobljenike predati Kijevu

Proukrajinska skupina ruskih partizana objavila je u nedjelju da je zarobila nekoliko ruskih vojnika tijekom prekograničnog napada na jug Rusije i da će ih predati ukrajinskim vlastima.

Ruski dobrovoljački korpus to je objavio u video izjavi na Telegramu nakon napada na rusku regiju Belgorod. Korpus je, zajedno s borcima iz Legije slobode Rusije, preuzeo odgovornost za niz napada unutar ruskog teritorija, uključujući napad prošli tjedan kada je Moskva rekla da su dva civila ubijena tijekom borbi.

Na video isječku čini se da se vidi desetak ruskih vojnika u zarobljeništvu, dok dvojica leže na bolničkim krevetima.

Korpus je ranije rekao da je zarobio dvojicu vojnika. Muškarac iz skupine, koji nije naveo svoje ime, rekao je da je više Rusa zarobljeno tijekom dana.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov ranije je pristao dočekati skupinu ako su vojnici još uvijek živi. Pripadnik korpusa na videu rekao je da se Gladkov nije pojavio na dogovorenom mjestu sastanka.

"Već smo odlučili o sudbini ovih momaka. Oni će biti prebačeni na ukrajinsku stranu radi postupka razmjene", rekao je muškarac.

Ukrajina i Rusija provodile su redovite razmjene zatvorenika.

Muškarac je rekao da se upravo vratio iz ruskog grada Nove Tavoljanke, gdje je Gladkov ranije izvijestio da se borio s grupom "ukrajinskih diverzanata".

Rusko ministarstvo obrane kasnije je priopćilo da su njegove snage razbile skupinu, odbacivši njezine borce natrag u Ukrajinu.

Gladkov je kasnije objavio kratku izjavu u kojoj je rekao da je razgovarao s lokalnim vlastima. Nije spomenuo planirani sastanak s članovima skupina.

Ukrajina negira izravnu umiješanost u prekogranične napade, ali ih smatra posljedicom ruske invazije, predviđajući uspon, kako ih naziva, snaga koje se suprotstavljaju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Ovi ruski ljudi uzeli su oružje protiv svoje volje. Uskoro će Rusi shvatiti svu podlost i nepravdu rata koji je pokrenuo Putin", rekao je u videu drugi član korpusa koji se nije identificirao.

Gladkov je ranije u nedjelju rekao da su ukrajinske snage nastavile granatirati njegovu regiju tijekom noći nakon što su dvije osobe ubijene prethodne večeri, a stotine djece evakuirane dalje od granice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:19