NEUGODAN PUT

Na letu za Bahrein papu Franju je toliko boljelo koljeno da se nije mogao kretati po zrakoplovu

Papa (85) hoda sa štapom otkako mu je ranije ove godine puknuo ligament u koljenu, a ponekad koristi i invalidska kolica

Papa je u srijedu imao fizikalnu terapiju i koljeno ga uvijek boli dan poslije toga

 Andreas SOLARO/AFP

Papu Franju toliko je u četvrtak na letu prema Bahreinu boljelo koljeno da se nije mogao kretati po zrakoplovu i pozdraviti novinare kao što obično čini.

Papa (85) hoda sa štapom otkako mu je ranije ove godine puknuo ligament u koljenu, a ponekad koristi i invalidska kolica, no tijekom letova uvijek je uspijevao prošetati se zrakoplovom i razmijeniti par riječi s novinarima.

"Danas me jako boli i ne mogu se kretati po zrakoplovu pa ću sjesti, a vi dođite k meni", rekao je Papa novinarima tijekom leta prema Bahreinu gdje će boraviti četiri dana.

Papa je u srijedu imao fizikalnu terapiju i koljeno ga uvijek boli dan poslije toga.

Unatoč boli Papa je bio dobro raspoložen i novinari su ga pozdravili jedan po jedan u prednjem dijelu zrakoplova.

"To će biti zanimljiv posjet koji će nas potaknuti na razmišljanje", rekao je.

Papa posjetom Bahreinu želi poboljšati odnose s islamskim svijetom.

Obratit će se skupu pod nazivom "Bahreinski forum za dijalog: istok i zapad za ljudski suživot", razgovarati s kraljem Hamadom bin Isa al-Khalifom, i sastati s Muslimanskim vijećem starješina u džamiji u kraljevskoj palači.

Bahrein je istaknuo da međuvjerski forum ima za cilj "daljnje potvrđivanje vrijednosti mira i tolerancije" uključujući dijalog kako bi se promicalo suživot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:05