VIRUS NA BRODU

Na kruzer nitko nije ušao bez covid potvrde, ali s njega bi mnogi mogli izaći zaraženi koronom

Na brodu se nalazi više od 3200 ljudi, a svi će se morati testirati na koronavirus

Norwegian Breakaway

 Carmen Jaspersen/AFP

Desetero ljudi s kruzera Norwegian Cruise Linea, koji se približava New Orleansu, dobilo je pozitivan nalaz testa na covid-19, javlja agencija AP.

Norwegian Breakaway krenuo je iz New Orleansa 28. studenog i trebao se tamo vratiti ovog vikenda, a tijekom prošlog se tjedna zaustavio u Belizeu, Hondurasu i Meksiku, objavilo je Ministarstvo zdravstva Louisiane.

Na brodu se nalazi više od 3200 ljudi, a rukovodstvo Norwegian Breakawayja "pridržavalo se odgovarajuće karantene i protokola koji se odnose na izolaciju jer su na brodu otkriveni novi slučajevi zaraze koronavirusom".

Prije iskrcaja u New Orleansu, svaka će osoba koja je boravila na brodu biti testirana na koronavirus, a svatko tko bude pozitivan, otići će izravno kući ili će se samoizolirati u smještajima koje osigurava tvrtka čiji je spomenuti kruzer.

Za sada je nepoznato u kakvom su stanju osobe koje su se zarazile, piše AP.

Kruzeri su već bili rani izvor zaraze još prošle godine, na početku pandemije koronavirusa, pa su tako neki od brodova bili odbijeni u određenim lukama, a putnici su bili prisiljeni otići u karantenu. Neki su putnici čak i umrli od covida-19 na moru, dok su se drugi toliko razboljeli da su ih morali iznijeti iz plovila na nosilima.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdali su zapovijed o zabrani plovidbe u ožujku 2020., što je dovelo do zastoja koji je okončan prošlog lipnja jer su brodovi za krstarenje počeli napuštati američke luke s novim zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima. Prema web stranici Norwegiana, tvrtka zahtijeva da svi putnici i članovi posade budu cijepljeni protiv virusa najmanje dva tjedna prije polaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:42