NEOBIČAN UKRAS

Na božićnom drvcu u Bidenovoj Bijeloj kući visi i fotografija obitelji Trump

Joe Biden gotovo nikada ne izgovara ime svog prethodnika, a Donald Trump i dalje tvrdi da je pobjednik izbora 2020. godine

Fotografija bračnog para Trump

 ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Među obiljem ukrasa na božićnom drvcu se našla i fotografija obitelji Trump u nikada podijeljenijoj Americi dok Bidenovi, barem simbolično, pokušavaju smiriti loptu uoči božićnih blagdana.

Tijekom posjeta u ponedjeljak novinari su prošetali raskošno ukrašenom i osvijetljenom Bijelom kućom za Božić u tradicionalnom stilu.

Ali najviše su im pozornosti privukli ukrasi čije je postavljanje nadzirala prva dama Jill Biden, detalji koji podsjećaju na prethodne stanovnike Bijele kuće.

Bidenovi su objesili uokvirenu fotografiju bračnog para Trump među fotografije drugih predsjedničkih parova koje vise na jednoj od njihovih jelki. Izložili su i čestitke koje je potpisao Donald Trump.

Unatoč antagonizmu između bivšeg i sadašnjeg predsjednika, Joe Biden gotovo nikada ne izgovara ime svog prethodnika, kojeg spominje kao "onaj drugi". A Donald Trump i dalje tvrdi da je pobjednik predsjedničkih izbora 2020. godine.

Kad su ušli u Bijelu kuću, Trumpovi su zanemarili neke običaje koji prate uljudan prijenos moći, pa nisu pozvali svoje prethodnike na čaj. Donald Trump nije pozvao Baracka Obamu ni na svečanu ceremoniju izlaganja službenog Obaminog portreta.

Bijela kuća je stavila veliki naglasak na sudjelovanje Jill Biden u pripremama za blagdana, istaknuvši da je prva dama naručila dodatne ukrase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:55