PRAVI LUKAVAC

Muškarac zaražen koronom prerušio se u svoju suprugu i ukrcao u avion s njezinim negativnim testom

Kad je otkriveno da je pozitivan na virus, naređeno mu je da se samoizolira kod kuće. Platit će veliku kaznu
Ilustracija
 Chaideer Mahyuddin/AFP

Indonežanin pozitivan na Covid koji se prerušio u svoju suprugu kako bi se ukrcao na avion, uhićen je tijekom leta, piše BBC.

Čovjek, kojem su objavljeni samo inicijali DW, nosio je tzv. nikab koji prekriva čitavo tijelo i lice. U avion je ušao pokazavši putovnicu svoje supruge, kao i njezin negativan Covid test.

Možda ga nikad ne bi uhvatiti da se na pola leta nije presvukao u svoju uobičajenu odjeću, zbog čega je stjuardesa digla uzbunu.

Većina zrakoplovnih kompanija ograničila je putovanja tijekom praznika Eidh al-Adha koji je započeo 19. srpnja.

Policija je rekla novinarima da je muškarac zadržan nakon slijetanja zrakoplova i odmah testiran. Kad je otkriveno da je pozitivan na virus, naređeno mu je da se samoizolira kod kuće. Policija kaže da će pokrenuti postupak protiv njega čim mu završi razdoblje karantene.

Incident se dogodio u Indoneziji koja je uvela vrlo stroge epidemiološke mjere nakon što je ta zemlje postala epicentar virusa u Aziji. Inače, ta država jugoistočne Azije dnevno bilježi gotovo 50.000 novih slučajeva.

Posljednjih tjedana bolnice su pod velikim pritiskom zbog velikog priljeva pacijenata i nedostatnih resursa, uključujući i kisik. Gotovo tri milijuna ljudi je zaraženo, a više od 72.000 ih je umrlo. Razlozi ovako snažnom širenju virusa su sporo cijepljenje i pojava vrlo zarazne delta varijante virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 22:17