BIVŠI PAKISTANSKI PREDSJEDNIK

MUŠARAF NA SPECIJALNOM SUDU 'Platio je jamčevinu'

Pakistanska vlada je u studenom osnovala specijalni sud zadužen za bivšeg vojnog čelnika.
 AFP

ISLAMABAD - Bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf će u petak izaći pred specijalni sud koji će mu suditi za veleizdaju, što je presedan u povijesti zemlje za jednog bivšeg vojnog čelnika, rekao je u utorak navečer Mušarafov glasnogovornik.

Pakistanska vlada je u studenom osnovala specijalni sud zadužen za bivšeg vojnog čelnika, na vlasti od 1999. do 2008. i optužila za ga veleizdaju, zločin koji bi mogao platiti životom, jer je 2007. proglasio izvanredno stanje.

MUŠARAF OPTUŽEN ZA UBOJSTVO BENAZIR BUTO Sude bivšem predsjedniku Pakistana

Ali bivši predsjednik i vojni šef nikada se nije pojavio na tom sudu čiju zakonitost ne priznaje. Njegovo odvjetnici su pokušali posljednih tjedana uvjeriti pravosuđe da ga pusti u inozemstvo na liječenje, na temelju liječničkog izvješća o srčanoj bolesti.

Pravosuđe je odbilo to traženje prošlog petka i zahtijevalo isplatu jamčevinu od 2,5 milijuna rupija (23.500 US$) kao i Mušarafovo pojavljivanje na sudu 7. veljače.

"Možemo potvrditi da je Mušaraf platio jamčevinu i namjerava doći na specijalni sud 7. veljače naveo je u utorak njegov službeni glasnogovornik Raza Bokhari u priopćenju, prenosi AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:26