UZNEMIRUJUĆ VIDEO

Mrežama se širi gnusna snimka, Izraelci ranjenog Palestinca vozili zavezanog na haubi džipa, IDF je sve potvrdio!

Prekršen je protokol. Ponašanje prikazano na snimci nije u skladu s vrijednostima izraelske vojske, priopćeno je

Mudžaheda Azmija Izraelci su zavezali za haubu džipa

 Screenshot/X

Nakon što su na okupiranoj Zapadnoj obali proveli raciju, ozlijeđenog Palestinca, kojeg su uhitili u gradu Jeninu, izraelski vojnici privezali su za poklopac motora vojnog džipa. Vojska je potvrdila incident nakon što se video proširio društvenim mrežama.

Reuters je muškarca imenovao kao Mudžaheda Azmija.

- Tijekom racije došlo je do razmjene vatre. Pucano je na izraelske snage, pri čemu je osumnjičenik ranjen i uhićen. Vojnici su tad prekršili vojni protokol. Ponašanje prikazano na snimci nije u skladu s vrijednostima izraelske vojske i incident će biti istražen - priopćila je izraelska vojska.

Dodali su i kako je muškarac kasnije ambulantnim vozilom Crvenog polumjeseca prebačen u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć, prenosi Sky News.

Obitelj Mudžaheda Azmija rekla je da su zatražili hitnu pomoć nakon što je on ranjen, no tad ga je uhitila izraelska vojska, zavezala ga za haubu vozila i odvezla.

Od napada 7. listopada, u kojem su militanti Hamasa upali u južni Izrael i ubili oko 1200 te oteli još oko 250 ljudi, Izrael je u Gazi ubio više od 37.400 Palestinaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 21:37