HOROR U IDAHU

Mormonski par ubio ženu i dvoje djece, na sudu su se pravdali: ‘Stiže biblijska apokalipsa...‘

Lori Vallow i Chad Daybell započeli su vezu nakon smrti supružnika. Istjerivali su zle duhove molitvom i bavili se ‘energetskim radom‘

Chad i Lori Vallow Daybell

 Profimedia

U srijedu počinje suđenje Chadu Daybellu (55) iz Idaha, koji je optužen za ubojstvo svoje supruge Tammy Daybell i dvoje najmlađe djece njegove tadašnje djevojke - Joshue "JJ" Vallowa (7) i Tylee Ryane (16). Chad se na sudu izjasnio nevinim. Bude li osuđen, tužitelji će za njega tražiti smrtnu kaznu, prenosi The Independent.

U zločinu, koji ima korijene u ekstremističkim vjerskim uvjerenjima, sudjelovala je i majka spomenute djece, Lori Vallow Daybell (50), koja je lani osuđena na doživotni zatvor bez pomilovanja. Tijekom izricanja presude, izjavila je da se "nezgodne smrti događaju". Tvrdila je i da su je duhovi triju žrtava redovito posjećivali i da su svi bili sretni u "svijetu duhova".

Chad je suočen s optužbama za ubojstvo prvog stupnja, prijevaru osiguranja, zavjeru za počinjenje ubojstva i tešku krađu.

Monstruozan par sva tri ubojstva opravdao je vjerovanjima u sudnji dan. Lori Vallow Daybell svoje dvoje najmlađe djece nazivala je zombijima, a Chad je bio član Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Samostalno je objavljivao fikciju koja se temeljila na mormonskim učenjima. U jesen 2019. prijevarom je pokušao doći do isplate police životnog osiguranja svoje pokojne supruge, a Vallow je bezočno nastavila prikupljati socijalnu naknadu za oboje djece i nakon što ih je ubila.

Vallow i Chad započeli su ljubavnu vezu nakon što su im supružnici neočekivano umrli. Vallowina muža u Arizoni u srpnju 2019. ubio je njezin brat pucajući iz vatrenog oružja, navodno u samoobrani.

Tammy Daybell umrla je u listopadu 2019. Njezin suprug Chad isprva je policiji rekao da se borila s bolešću i da je umrla u snu, no autopsija je pokazala da je nesretna žena zapravo preminula od gušenja. Par je u braku bio od 1990. Dobili su petero djece i živjeli u ruralnom jugoistočnom Idahu.

Vallow i Chad vjenčali su se samo dva tjedna nakon smrti Tammy Daybell, iznenadivši članove obitelji i navukavši na sebe sumnju vlasti. A onda su članovi šire obitelji u jesen 2019. prijavili nestanak dvoje djece. Tražili su ih u čak nekoliko saveznih država, a tijela su im pronađena sljedeće godine. Bila su zakopana u dvorištu Chada Daybella.

Prijatelji su kasnije detektivima rekli kako je par vjerovao da su se reinkarnirali i da su dobili zadatak okupiti ljude prije biblijske apokalipse.

Tužitelji kažu da je Chad upoznao Vallow na konferenciji u Utahu 2018. Postali su par inzistirajući na tome da su bili u braku u prošlim životima. Istjerivali su zle duhove molitvom i bavili se "energetskim radom".

- Tvrdili su da osoba može postati zombi, a jedini način da se zombi protjera je da se osoba ubije - ispričali su njihovi prijatelji.

Lori Vallow Daybell, po struci kozmetičarka, majka je troje djece koja se udavala pet puta. Suočena je i s optužbama u vezi sa smrću svog četvrtog supruga koji je umro 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:16