UŽAS U ŠPANJOLSKOJ

More na plažu izbacilo tijelo malenog djeteta, čekaju se nalazi obdukcije

Izvor iz Obalne straže kazao je da je po jednoj hipotezi dijete migrant koji se utopio

Plaža u Tarragoni, ilustracija

 Mattes Rene/Hemis.fr/Hemis Via Afp

Španjolska policija pregledava tijelo djeteta koje je u utorak ujutro more izbacilo na plažu blizu grada Tarragone, priopćile su mjesne vlasti.

Tijelo je pronađeno u Rodi de Beri, primorskome gradu na Costi del Sol između Tarragone i Barcelone, a riječ je o djetetu u dobi između dvije i tri godine, stoji u objavi gradskih vlasti.

Gradonačelnik Pere Virgili je za radio postaju RAC1 rekao da je jedna od pretpostavki koju vlasti razmatraju mogućnost da se radi o djetetu migrantu koji se utopilo nastojeći stići do obala Europe.

U utorak ujutro cijelo je područje zatvoreno, a vlasti su pozvale lokalno stanovništvo i turiste da ga zaobilaze dok sudski vještak ne završi s pregledom tijela i dopusti da se truplo odnese u mrtvačnicu.

Virgili je rekao da su djetetovo tijelo otkrili radnici koji su rano jutros čistili plažu. Kazali su da je bilo u poodmakloj fazi raspadanja te da je dijete na sebi imalo odjeću "netipičnu za odlazak na plažu".

Izvor iz Obalne straže kazao je da je po jednoj hipotezi dijete migrant koji se utopio, dok je drugi izvor rekao kako će trebati pričekati rezultate obdukcije da bi se sa sigurnošću moglo otkriti odakle je dijete i koji je uzrok njegove smrti.

Do obala španjolskoga istočnog dijela Sredozemlja migranti obično stižu morem iz smjera Alžira.

Ta je morska ruta, prema španjolskoj humanitarnoj organizaciji za migrante ‘Walking Borders‘, za njih bila druga najsmrtonosnija na Sredozemlju u posljednjih pet godina.

Procijenjeno je da su samo u 2022. u 43 potonuća brodova smrtno stradala 464 migranta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:13